Devrim Demir

Polis 35 gram bonzai ele geçirdiği Girne-Lefkoşa anayolundaki operasyonun ardından soruşturmayı genişletti. Arabalarında bonzai bulunan Sedat Ayaz, İbrahim Erkoç, Atilla Kakşi ve Mehmet Dikmen ile onlara uyuşturucuyu satmaktan gözaltına alınan Orhan Şekerci dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis mahkemenin verdiği 3 günlük tutukluluk süresinde, içinde uyuşturucunun bulunduğu kiralık aracı didik didik aradı. Araçtan bin 760 boş uyuşturucu paketi çıktı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek zanlıların 6’şar gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Alıcılar itiraf etti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram, zanlı Sedat Ayaz, İbrahim Erkoç, Atilla Kakşi,  Mehmet Dikmen ve Orhan Şekerci aleyhine kanunsuz uyuşturucu madde “alma”, “verme “ve “tasarruf” suçlaması ile başlatılan soruşturmanın devam ettiğini anlattı. Bayram, zanlıların tutukluluk süresinde verdikleri ifadede aralarında 800 TL toplayarak, Orhan Şekerci’den 700 TL’sini daha sonra ödemek üzere Bin 500 TL değerinde uyuşturucu aldıkları itiraf ettiklerini söyledi.

Kiralık araçta binlerce uyuşturucu paketi

Bayram, zanlıların kullandığı kiralık araçta geniş çaplı arama yaptıklarını, ve zanlı Atilla Kakşi’nin eşyalarının arasında uyuşturucu paketlemesinde kullanılan bin 760 adet boş paket ele geçirdiklerini belirtti.

Paketler nereden alındı araştırılıyor

Ahmet Bayram, 3 günde 8 kişiden ifade aldıklarını söyleyerek, alınması gereken birçok ifade olduğu için zanlıların 6’şar gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.