Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçesi de oyçokluğuyla kabul edildi.

Bütçe üzerinde söz alan UBP Milletvekili Olgun Amcaoğlu, hayata geçirilmesi gereken yasalardan bahsetti.

Amcaoğlu, yenilenebilir enerji konusunun önemine işaret etti.

Olgun Amcaoğlu, ülkenin olmazsa olmaz iki sektörü olan eğitim ve turizm sektörlerinin gelişip büyümesi ve alt sektörlerinin de buna bağlı şekilde gelişmesi için Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’na düşen görevler olduğunu dile getirdi.

Organize sanayi bölgelerinin düzenlenmesi için atılması gereken adımlar olduğunu kaydeden Amcaoğlu, sanayi bölgelerinin altyapılarının güncellenmesi için ayrılan kaynağın yetersiz olduğunu kaydetti.

Amcaoğlu, norm kadro çalışmalarının tamamlanması için ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Kıb-Tek Yönetim Kurulu’na yapılan atamaların kriterlerini soran Amcaoğlu, Halkın Partisi’nde ilçe başkanı olan bir kişinin atandığını, kendilerinin hükümet oldukları dönemde şimdiki hükümet partileri tarafından eleştirildiklerini  kaydetti. Amcaoğlu, “Madem hükümet programında atama kriterleriyle ilgili revize yapılacak yazdınız, en azından bu konuyla ilgili bir revize çalışması ya da kriterlerin belirlenmesiyle ilgili bir çalışma yapıldıktan sonra atama yapılabilirdi” dedi.

Bunun üzerine söz alan Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay, bahsedilen atamaya konu olan kişinin vasıfları nedeniyle atandığını anlattı.