Son günlerde ülkede yetkililer  ve DSİ arasında yaşanan su sisteminde arıza olup olmadığı  gibi karşılıklı söylemlerin ardından Haberal Kıbrıslı'ya konuşan eski bakanlardan Ali Çetin Amcaoğlu "Ben bir arıza olduğuna inanmıyorum. Bazı belediyeler zaten bu suya başlangıçta karşı çıkmışlardı. olumsuz bir hava yaratma adına kamuoyunda bir algı yaratılmaya çalışılıyor olabilir" dedi.  

"İnsanlar yaşamdan koparılmış olur"

Bu iddiaların çok çirkin olduğunu belirten Amcaoğlu "Suyla politika yapılmaz. Su hayattır. Bunu siyasi malzeme yapıp kullanmak kötüdür. Eğer böyle bir anlayışla gidiliyorsa bu arkadaşlar görevlerini istismar ediyor demektir. İnsanlar susuz bırakılırsa yaşamdan koparılmış bir pozisyona düşürülürler" dedi. 

"Türkiye çok büyük özveride bulundu"

Ülkeye çok uzun yıllar yetecek düzeyde verilen bu suyun kullanılmamasının sıkıntısının faturasını başkalarına kesilmemesi gerektiğini söyleyen Amcaoğlu "Herkes kendi tedbirini mutlaka almalı. İster Su İşleri Dairesi olsun ister belediyeler olsun. Süratle çözümlenmesi gereken meselelerdir. Yazıktır bu suya biz kendi dönemimizde çok büyük emek harcadık. Türkiye çok büyük özveride bulundu. Kendi ülkesinde bir kısım noktalarda susuzluk yaşanırken KKTC'nin su sorununu belki 50 belki 100 yıllık süre için çözdü ve büyük bir yatırım yaptı" dedi. 

"Tarım faaliyetlerinde bile kullanamıyoruz"

Sorunun arızadan kaynaklı olduğu iddiasının doğru olması halinde ülkenin bütün bölgelerinin bundan etkileneceğini söyleyen Amcaoğlu "Bazı bölgelerde sıkıntı olmadığına göre bilemiyorum. İddialar doğru olmayabilir. Bu su aslında bu ülkeye sağlanan en büyük katkıdır. Bu projeye herkesin dört elle sarılması, önem vermesi, değer vermesi gerekiyor. Halen daha içme suyu dışında bu suyun kullandırılamamış olması eski bir bakan olarak son derece rahatsızım. Bugün itibarıyle tarımsal faaliyetlerde de bu suyun kullanılması gerekiyor. Bu sorunların en kısa zamanda çözümlenmesi gerekiyor" diyerek sözlerini bitirdi.