Suna Erden

Cinayete kurban giden Zehra Sorver’in katil zanlıları eşi ile oğlunun tutuksuz yargılanmasını sağlayacağını söyleyerek akrabalarından para alan zanlı tutuklandı 

Alayköy’de Haziran ayında öldürülen Zehra Sorver’in katil zanlıları eşi Levent Sorver ile 17 yaşındaki oğlu M.S’nin tutuksuz yargılanmasını sağlayacağını söyleyerek, zanlıların akrabalarından 6 bin TL para alan zanlı Hüseyin Bingöl tutuklandı. Kandırılan akrabaların şikâyeti üzerine tutuklanan zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

AMİRİM DEDİ, PARAYI KAPTI 

Olayı soruşturan polis, zanlı Hüseyin Bingöl’ün kendisini emekli polis amiri olarak tanıttıktan sonra Zehra Sorver cinayeti zanlıları Levent Sorver ve M.S’nin tutuksuz yargılanmalarını sağlayacağı vaadinde bulunup akrabalarından para aldığını söyledi. Polis, zanlı Bingöl’ün Levent Sorver’in kardeşi Yusuf Sorver’den 5 bin 400 TL ve akrabası Kemal Bağışlayan’dan ise 600 TL para aldığını ifade etti. Şikâyet üzerine tutuklanan zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, teminat talep etti. Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı ve bir kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması şartları ile zanlı hakkında tutuksuz yargı kararı verdi.