Nikos Anastasiadis, Rusya ile Türkiye arasındaki iyi ilişkilerin Kıbrıs sorununun çözümünde katkıda bulunabileceğini söyledi. Kremlin de Anastasiadis ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün Moskova’da bir görüşme gerçekleştirileceğini duyurdu.

Gazetecilere konuşan Anastasiadis, Rusya’nın Türkiye ile iyi ilişkilerinin Kıbrıs’la ilişkilere engel olmadığını belirterek “Bu ilişkiler çözüm konusunda bir ilerleme kaydedilmesine, bizim pozisyonumuzu doğru anlaması için Türkiye’ye bir mesaj gönderilmesine ve doğru yönde bir etki yaratılmasına katkıda bulunabilir” dedi.

'DOSTUN DÜŞMANININ DÜŞMAN OLMASI GEREKMEZ'

Anastasiadis, şöyle devam etti: “Rusya’nın Türkiye ile iyi ilişkileri olması, Kıbrıs sorunu yüzünden Moskova’nın ilişkilerini bozacağı anlamına gelmez. Birinin dostu olmanız onun düşmanına düşman olmanız gerektiğini göstermez. Burada mesele ortak saygı ve çıkarlara uyulması.”

Anastasiadis, Lefkoşa’nın da Moskova ile Brüksel arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi için çaba göstereceğini ifade etti.

KREMLİN: PUTİN İLE ANASTASİADİS GÖRÜŞECEK

Kremlin’den yapılan açıklamada da Anastasiadis ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün Moskova’da bir görüşme gerçekleştirileceği bilgisi verildi.

Açıklamada tarafların ikili ilişkiler, Kıbrıs sorunu da dahil, uluslararası gündemdeki konuları ele alacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre, görüşme kapsamında bazı anlaşmaların da imzalanması planlanıyor.