Rahme Çiftçioğlu - Doğuş Özokutan Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. 

ANGOLEMLİ

TDP milletvekili Hüseyin Angolemli bütçe üzerine söz aldı. 

Hüseyin Angolemli, Crans-Montana’nın Kıbrıslı Türklerin önünü açtığını kaydederek, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın yapıcı tavrıyla dünya tarafından barıştan yana bir lider olarak tanındığını belirtti, “Sayın Akıncı’nın şahsiyetinde Kıbrıs Türk tarafının çözüm yanlısı ve samimi olduğu görüldü” dedi.

Angolemli, 2004 referandumuna ezici bir çoğunlukla “evet” diyen Kıbrıslı Türklerin o dönemde de dünyada önemli bir farkındalık yarattığını söyledi.

Dünyanın Kıbrıs konusunda buradaki hükümetleri değil, Meclis’i ve Cumhurbaşkanlığı’nı dikkate aldığını belirten Angolemli, Akıncı’nın yeniden Meclis’e davet edilmesini, bir oturumda Kıbrıs sorununda gelinen aşamasının değerlendirmesini istedi.

Angolemli, halkın istemediği hiçbir anlaşmaya “evet” demeyeceğini de belirtti.

Angolemli,  “Masaya oturmak zorundayız. Masa kurulmalıdır” diye konuştu.

DENKTAŞ: “RUM TARAFININ AB’YE GİRİŞİ ÇÖZÜMÜ HIZLANDIRACAK VAADİNDE BULUNULDU AMA ÖYLE OLMADI”

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, KKTC’nin ilanından sonra Meclis’ten yayımlanan bildiride KKTC’nin kurulmasının iki kesimli, iki toplumlu bir çözüme engel olmayacağının ifade edildiğini hatırlattı. 

Kıbrıs Rum tarafının AB’ye çözüm olmadan girdiğini anımsatan Denktaş, o dönem AB’ye girişin çözümü hızlandırılacağı vaadinde bulunulduğunu ancak durumun öyle olmadığını belirtti.