CUMHURİYET MECLİSİ BAŞKANI ULUÇAY, ANNELER GÜNÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYIMLADI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Uluçay mesajında şöyle dedi:

“Fedakârlık ve sabırla çocuklarını yetiştiren, karşılık beklemeden, sevgi, şefkat ve hoşgörüyle eşsiz sahiplenişin güzide mimarları olan annelerimizi sadece Anneler Günü’nde değil, ömür boyu sevgi ve içtenlikle kucaklamalıyız.
Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, geleceğe hazırlayan, annelerimizin Anneler Günü’nü canı gönülden kutlarım.”

* * *

UBP GENEL BAŞKANI HÜSEYİN ÖZGÜRGÜN'ÜN ANNELER GÜNÜ MESAJI...

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, anneler günü mesajı yayımladı.

Hüseyin Özgürgün mesajında, “Sevginin, fedakârlığın, bağlılığın sembolü annelerimizikucakladığımız özel bir günün içindeyiz. Fedakârlığın, sabrın, sevgi ve saygının tükenmek bilmeyen kaynağı olan annelerimizi, yılın bir gününde değil, her zaman hatırlamamız, hak ettiği değeri vermemiz, bu yüce varlıkları mutlu etmemiz en başta evlat olarak görevimizdir.Annelerimiz, bizleri dünyaya getiren, ışığıyla hayata hazırlayan meleklerdir. Sevgi ve destekleriyle güçlü yarınların kurucuları, aynı zamanda toplumun da mimarlarıdırlar. Birlikteliğimizi sağlayan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerimizin payı olduğunu hiçbir zaman ve hiçbir

koşulda unutmamalıyız. Fedakârlıklarla ve sabırla dünyanın en yüce görevini yerine getiren sevgi sembolü, yaşam ışığı, hayatın temel taşları olan bütün annelerin Anneler Günü’nü en kalbi duygularla kutluyor, tüm annelerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

* * *

KIBRIS TÜRK KADINLAR BİRLİĞİ: “ONLARI HER ZAMAN HATIRLAYIP EL ÜSTÜNDE TUTMAK İÇİN GAYRET EDELİM”

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Başkanı Gülten Feridun, annelerin sadece Anneler Günü’nde değil her zaman hatırlanması gerektiğini vurguladı.

Gülten Feridun, Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Anneleri yılda bir gün anmak yetmemeli, onlara duyduğumuz sevgi ve saygımızı ifade etmeye Anneler Günü vesilesiyle alacağımız bir armağanla değil, onları her zaman hatırlayıp el üstünde tutmak için gayret etmeli, maddi değil manevi olarak, bizlerden bekledikleri bir çift tatlı söz ile gülüşü, hazır onlara hayatta iken onlardan esirgememeli, sık sık ziyaretlerine gidip hatırları sorulmalı elleri öpülmeli” ifadelerini kulandı.

* * *

HÜR-İŞ’İN MESAJI

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Başkanı Ahmet Çaluda, mesajında dün Gaziköy-Ercan yolunda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Meryem Çakır’a rahmet, ailesine sabır dileyerek, “Maalesef 

Anneler Günü’nün kutlanacağı bu günde bir annemizi daha elim bir trafik kazasında yitirdik” dedi. 

Hayatta olmayan annelere de rahmet dileyen Çaluda, “Birlik ve beraberliğimizin teminatı olan tüm annelerimizin topluma iyi, temiz ve düzgün bireylerin kazandırılmasında, yeni nesillere doğru bilgi ve değerlerin aşılanmasında rolü çok büyüktür” vurgusunda bulundu. 

* * *

GÜNGÖRDÜ: “BARIŞ, SEVGİ VE GÜZELLİK TOHUMLARI EKECEK EN ÖNEMLİ VARLIK ANNEDİR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü “Anneler Günü” nedeniyle mesaj yayımlayarak, annelerin yetiştirdikleri sağduyulu, ilkeli ve özgüvenli bireylerle sağlıklı ve gelişmiş toplumların temelini oluşturduğunu vurguladı.

Tüm annelerinin gününü kutlayan Nidai Güngördü, “Huzurla dolu bir dünyanın temelleri, annelerimizin yetiştireceği dürüst, sağlıklı bireylerle mümkündür. Dünyada barış, sevgi ve güzellik tohumları ekecek en önemli varlık annedir” dedi.

Annelerin hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı olduğunu da söyleyen Güngördü,  mesajında “Anneler her zaman baş tacımızdır” ifadesine yer verdi. 

Anneler Günü’nün bugün, kadına karşı şiddet uygulamalarının gölgesinde kutlanmakta olduğunu belirten Feridun ayrıca kadınlara saygı ve sevgi ile yaklaşılması, kadına karşı şiddetin son bulması ve ayrımcılık yapılmamasıyönündeki beklentilerini dile getirdi.

* * *

İNŞAAT MÜTEAHHİTLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜRCAFER'İN ANNELER GÜNÜ MESAJI

İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Anneler Günü dolayısıyla mesajı yayımladı.

Gürcafer mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Doğumdan ölüme kadar yaşamımızın her anında bizlerden desteğini ve ilgisini esirgemeyen, bizi eğiten, yetiştiren fedakar annelerimiz, insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin ve özverinin sembolü olmuştur.
Unutmayalım ki, bir toplumun değeri, annelerine verdiği değer, ortaya koyduğu saygı ve sevgiyle ölçülür. Şüphesiz ki, sonsuz sevgi ve saygı duyduğumuz annelerimiz, bu dünyadaki en büyük şansımız ve destekçilerimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, koşulsuz sevgi ve sınırsız fedakarlıklarıyla her zaman yanımızda olan kıymetli annelerimizin Anneler Günü’nü kutlarım."

* * *

ATAOĞLU: “ANNELERİNİN YÜREKLERİ HUZURLA DOLU OLAN BİR ÜLKE, DÜNYANIN EN VARLIKLI ÜLKESİDİR”

Lefkoşa, 12 Mayıs 18 (T.A.K): Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Ataoğlu mesajında, geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist bir neslin yetişmesine en büyük katkıyı annelerin yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Dünyanın neresinde olursa olsun, hangi sosyal statüde yaşarsa yaşasın tüm annelerin yüreklerinde taşıdıkları merhamet, iyilik, güzellik, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemler hayata ışık tutmaktadır. Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en varlıklı ülkesidir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.

Hoşgörünün, karşılıksız emek, özveri ve sevginin kaynağı olan annelerimiz bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan sabrın, sevginin kaynağıdırlar. Dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka bir değer yoktur. Hayattaki en önemli hazinemiz olan annelerimizi yalnız anneler gününde değil, hayat boyunca sevgi ile kucaklamalıyız. Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan anneler, aile ve toplum hayatının temel direğidir. Büyük fedakârlıklarla evlatlarını büyüten ve yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için gayret gösteren annelerimiz, her yaşta insan için en güvenilir ve en büyük sevgi, moral ve güç kaynağı olmuştur.

Aile kurumunu çok önemli gören kültürümüz, annelere ve anneliğe çok önem vermiştir. Annelerimiz kültürümüzü yaşatır ve gelecek kuşaklara aktarırlar. Milli ve manevi değerlere sahip, kişisel bütünlük içinde hayatına yön veren, zorluklar karşısında yılmayan, ahlak değerlerini tam olarak özümsemiş nesillerin yetişebilmesi, annelerimizin özverili ve her türlü takdirin üzerindeki gayretleriyle mümkün olacaktır.
Bu anlamlı günün, annelik bilincinin gelişmesine ve annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunmasını diliyorum. Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün kadınların Anneler Günü'nü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum.”

* * *

DENKTAŞ: “TÜM ANALAR BAŞIMIZIN TACI”

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Denktaş mesajında, toplumların geleceğini inşa eden Annelerin; sabır, şefkat, merhamet ve fedakârlığın yeryüzündeki temsilcileri olduğunu belirterek, “Tüm analar başımızın tacı” dedi.


DP’den yapılan açıklamaya göre Denktaş mesajında, Kıbrıs Türk Halkı’nın var oluş mücadelesinde cephede yer alan kahraman Mücahideleri de unutmadı; “Türk anası tarih boyu vatan için fedakârlıktan kaçınmamış” diyerek, KKTC’nin temellerini atan ve bugün hayatta olanlara şükranlarını sundu, hayatta olmayanları rahmetle andı.

DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş mesajının sonunda; “Anneler Günü vesilesiyle, tüm annelerin bu güzel gününü içtenlikle kutluyor, her birini ayrı ayrı, sevgi ve saygıyla selamlıyor, her daim yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

* * *

SAVAŞAN: “ANNELERİMİZİN YOKLUĞUNU HİSSETMEDEN KIYMETİNİ BİLELİM”

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi, Anneler Günü’nde ülkede doğum yapan anneleri ziyaret etti.

Konsey’den yapılan açıklamaya göre, Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, “Asla tükenmeyecek özveri, sabır ve başka kimsenin kimseye gösteremeyeceği tahammül ile en temel ve sonsuz sevginin, şefkatin, özverinin, sabrın, metanetin, mücadelenin ve hoşgörünün sembolü olan annelerimiz başımızın tacıdır” dedi.
Savaşan, “hayatlarını çocuklarına adayan ve neredeyse yaptıkları her şeyde öncelikle onların geleceğini, gelişimlerini düşünen annelerimize, hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduklarını ve emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, onlara verdiğimiz değerin ifadesi olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Anne özlemine düşmeden, yokluğunu hissetmeden kıymetlerini bildiğimizi göstermenin evlatlara düşen en büyük vazife olduğunun altını çizen Savaşan, “bu anlamlı günde bütün annelerin anneler gününü kutluyor, evlatları ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömür geçirmelerini diliyorum” dedi.