Anneler Günü’nü satış açısından fırsata dönüştürmek isteyen birçok firma çeşitli kampanyalar düzenledi. Beyaz eşya, mücevher, konfeksiyon ve hediyelik eşyalarda taksitli kampanyalar öne çıkarken, bazı mağazalar anneler gününe özel indirim kampanyaları il öne çıkmaya çalışıyor.  Bankaların da kredi kartı taksitleriyle desteklediği kampanyalar çarşıda henüz beklenen hareketliliği yaratmadı. Güne özel hazırlıklarda ise en çok göz dolduran çiçekçilerin vitrinleri oldu.

Havadis Gazetesi’ne konuşan mağaza sahipleri, TL’nin değer kaybı yüzünden oluşan zamlara rağmen, fiyatları mâkul tutmaya çalıştıklarını aktardı. Satıcılar, geçen seneden çok daha iyi olmasa da kampanyalar sayesinde, satışların fena olmadığını ancak çarşıda istenen hareketliliğin de yaşanmadığını anlattı. Vatandaşın derdi ise fiyat. Geçen seneye nazaran hediyelik fiyatlarını yüksek bulan vatandaşlar yine de bütçeleri doğrulturunda annelerinin gönlünü almak için elinden geleni yapıyor.

Sacide Bayuk: Zamların etkisini azaltma taraftarıyız

Lefkoşa Samsung Mağzası satış sorumlusu Sacide Bayuk, bu yılki Anneler Günü kampanyalarının “zam yapmamak” üzerine geliştiği ve halkın alım gücünü rahatlatmak adına fiyatları yükseltmemek için çaba sarf edildiğini kaydetti. Yükselen döviz kurlarına rağmen zamları ürünlerine yansıtmamaya çalıştıklarını ifade eden Bayuk, bu yüzden alıcının da yüzünün güldüğünü söyledi. Bayuk, Anneler Günü için en çok tercih edilen ürünlerin telefon, bulaşık makinesi, televizyon, ve klima olduğunu anlattı.

Yusuf Kahya: Kampanyalar cep yakmıyor

Erdinç Kuyumculuk satış sorumlusu Yusuf Kahya, Anneler Günü için alış-veriş furyasının başladığını, revaçta olan mücevheratların altın ve pırlanta olduğunu aktardı. Döviz kurlarının yükselmesinin mücevherata da yansıdığını belirten Kahya, geçen seneki kadar olmasa da bu yıl da satışların olduğunu, kampanyalarla halka kolaylıklar sağlamaya çalıştıklarını fade etti.

Mehmet Bıçak: Vatandaşın kaçışı çiçek

Happy Flowers Çiçekçilik’ten Mehmet Bıçak, tüm çiçeklerin Anneler Günü’ne kampanyalı olduğunu, çiçek bütçeyi çok sarsmayan bir hediye olduğundan talebin çok fazla olduğunu belirtti. Bıçak, her keseye ve tercihe uygun çiçek çeşitlerinin vatandaş tarafından gönül rahatlığıyla alındığını da ekledi.

Vatandaş Ne Dedi?

Elife Karagöz: Her anne biriciktir 

“Annem rahmetli olduğu için ben kayınvalideme hediye alıyorum. O da benim annem. Genelde kendisinin ihtiyacı doğrultusunda mutfak araç gereçleri veya kıyafet alıyorum. Fiyatlar biraz fazla ama bir defaya mahsus gerekirse boğazımdan kısar yine hediyemi eksik etmem.”

Evrim Şen: Bu yıl bütçem kısıtlı

“Bu sene anneme anneler günü hediyesi için bahçe malzemesi ve elektrik süpürgesi aldım. Geçen seneye oranla bu sene bütçem daha kısıtlıydı ama annem için her şeye değer diye düşündüm. Zaten ben her zaman anneme bir şeyler alırım. Anneliği sadece bir güne sığdırmıyorum.”

Gülçe Nenenova: Klasikten şaşmıyorum

“Çiçek, klasik ama ince düşünülmüş bir şey hem de hesaplı. Birçok şeyde fiyatlar geçen seneye oranla daha yüksek ve hediyenin de büyüğü küçüğü olmaz. Mühim olan düşünmek, o yüzden benim bu yılki hediyem çiçek.”