Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’da bir apartmanın önünde park halinde bulunan motosikleti çaldığı ve Girne’de sattıkları iddiasıyla 18 yaşındaki Halil Dural ile 17 yaşındaki S.D, mahkemye çıkarıldı.

 konu motosikleri Girne’de bir emanetçiye kendi malları gibi göstererek sahtekarlıkla para temin ettiği ileri sürüldü. Polis tarafından gözaltına alınan genç zanlılar dün Gazimağusa’da nöbetçi Yargıç huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Löğmen Yücetürk, zanlıların 21 Ağustos 2017 tarihinde, Gazimağusa’da, Yüksel Apartmanı önünde park halinde bulunan ve Behçet Demirtaş’a ait olan LJ 261 plakalı motosikleti, evrakları ile birlikte çaldıklarını söyledi.

Emanetçiye benim malım dedi

Zanlı 1 Halil Dural’ın, 24 Ağustos 2017 tarihinde, Girne’de bir emanetçiye, konu motosikleti kendi malı gibi gösterdiğini ve sahtekarlıkla 300 TL para temin ettiğini belirten Yücetürk, zanlıların 25 Ağustos’ta tespit edilerek tutuklandığını ve gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini ifade etti.

Zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın sürdüğünü belirten Yücetürk, aranan emareler ve alınacak olan ifadelerin olduğunu ifade ederek mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti. Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.