Kıbrıs Postası'ndan Nadire Bahadi'nin haberine göre; Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis ekipleri dün akşam aldıkları bir ihbar ışığında Mağusa’da operasyon düzenledi.

Operasyonda 80 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile 3 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğu düşünülen sarma sigara ele geçirildi.

Polisten kaçmak isterken kullandığı CN 470 plakalı araç ile iki polis memuruna çarpıp yaralayan zanlı Burçin Erbay ile araçta yolcu olarak bulunan Mustafa Kurucu ve Ümit Anaçkaya tutuklandı. Zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılarak haklarında 1 gün tutukluluk süresi temin edildi.

ARAÇTAN 80 GRAM UYUŞTURUCU İLE 3 ADET UYUŞTURUCULU SARMA SİGARA ÇIKTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Derman mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Burçin Erbay, Mustafa Kurucu ve Ümit Anaçkaya’nın “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

26 Nisan 2018 tarihinde saat 01:30 sıralarında Narkotik tarafından alınan bilgide CN 470 plakalı araçta kanunsuz uyuşturucu maddenin olduğunun öğrenildiğini belirtti. Saat 02:05 sıralarında CN 470 plakalı aracın Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi önlerinde tespit edildiğini belirten Derman, aracın önünün kesilip durdurulduğu sırada sürücü koltuğunda Burçin Erbay, ön yolcu koltuğunda Ümit Anaçkaya ve arka koltukta ise Mustafa Kurucu’nun olduğunun tespit edildiğini söyledi.

Zanlılardan araçtan inmelerinin istenmesi üzerine zanlı Burçin Erbay ‘ın geri vitesi takarak kaçmak isterken görevli 2 polis memuruna çarpıp yaralayarak polis memurlarını görevlerinden men ve polis memurlarını darp suçlarını işlediklerini belirten Derman, zanlıların 100 metre ileride yeniden durdurulduğunu ancak bu kez arabadan inerek kaçmaya çalıştıkları sırada makul güç kullanılarak alıkonulduklarını açıkladı.

Zanlıların huzurunda aracın arandığını belirten Derman, sürücü koltuğunun olduğu tarafta paspasın altında 80 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde, sol ön yolcu koltuğu paspası altında 2 adet içerisinde uyuşturucu madde olduğu düşünülen sarma sigara ile torpido gözünde 1 adet sarma sigaranın bulunup emare alındığını açıkladı. Zanlıların tutuklandığın belirten Derman soruşturmanın ise henüz yeni başladığına dikkat çekerek zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlıların 1’er gün poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.