Girne’de çalıştıkları restorana ait lojmanın eşyalarını satıp kaçarken havaalanında yakalanan Kadir Aras ile Pınar Yıldız dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Girne Adli Şube’de görevli polis memuru, zanlıların 20 Şubat 2019 tarihinde Girne’de, kalmakta oldukları iş yerine ait lojman içerisinde muhafaza edilmekte olan bir adet buzdolabı, bir adet çamaşır makinesi, bir adet çift kişilik yatak, bir adet televizyon, bir adet masa ve dört adet sandalyeyi çalıp başka bir iş yerine, söz konusu eşyaların kendilerine ait olduğunu beyan edip 900 TL karşılığında satmak suretiyle sahtekârlıkla para temin ettiklerini söyledi.

Polis, zanlıların aynı gün Ercan Havaalanı’ndan çıkış yaparken tespit edilip yakalandıklarını aktardı. Zanlılar ifadelerinde işten çıkarıldıklarını ve maaş alamadıkları için eşyaları sattıklarını söylediğini kaydeden polis, zanlıların ayrıca eşyaları sattıktan sonra işyeri sahibinin maaşlarını ödediğini anlattıklarını ifade etti. Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, çalışma izinlerinin olmadığını belirterek, teminat talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar zanlıların 1 ayı aşmayacak şekilde cezaevine gönderilmesine emir verdi.