Arzu Köprülü

Bütçe görüşmelerini gece geç saatlere kadar sürdüren Meclis Genel Kurulu, dün son olarak Ulaştırma Bakanlığı’nın 214 milyon 357 bin 200 TL’lik bütçesi oy çokluğuyla kabul etti.

ARIKLI

YDP Genel Başkanı ve Milletvekili Erhan Arıklı, yol çalışmalarıyla ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirerek “önceden bilinip tedbir alınsaydı iyi olacaktı” dedi.

Arıklı, Ulaştırma Bakanlığı’nın en büyük bakanlıklardan biri olduğunu dile getirerek, Telekomünikasyon Dairesi’nin bakanlığın bütçesinden 20 kat fazla miktarda kooperatife borcu olduğunu, bu borcun ne olacağıyla ilgili kimsenin açıklama yapmadığını belirtti.

Protokolde taahhüt edilen ve hayata geçirilmeyen projeleri sıralayan Arıklı, geçmiş hükümetin yapmadığı bu taahhütlerin hükümet programında da yer almadığını söyledi.

Bilet fiyatlarının yüksekliğini eleştiren Arıklı, bir an önce ulusal bir hava yolu kurulmasını ve limanların geliştirilmesini önerdi.

Geçitkale Havalimanı’nın hizmete girmesi gerektiğini ve kurulan yüksek gerilim hatlarıyla ilgili hukuki sürece gidilmesini talep eden Arıklı, Ercan Havalimanı’nın bir alternatifi bulunması gerektiğini vurguladı.

Arıklı, kiralık araba plakalarının beyaza döndürülmesi kadar saçma bir uygulama olmayacağını buna karar veren mercileri bilmek istediğini söyledi.

Otellere verilen taşıma izinlerini de eleştiren Arıklı, bu izinlerin bir şekilde iptalinin sağlanmasını istedi. Arıklı, taksilere taksimetre konmasının da zorunlu hale gelmesinin bir dizi sorunu çözeceğini belirtti.

Arıklı, Posta Dairesi’nin faaliyetlerini de eleştirerek, geçen yıl bu alanda ayrılan 47 milyon TL’nin 31 milyon TL civarında kullanıldığını ve ayrılan kaynakların projesizlikten boşa gittiğini kaydetti.

Arıklı, GSM şirketlerinin kendi aralarında anlaşarak fiyat belirlemeleriyle ilgili neler yapılması planlandığını da sordu.