Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda sonra Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nin Bayrak Radyo Televizyon Kurumu 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa tasarısının Genel Kurulda üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi okutuldu.
Tezkere oyçokluğu ile kabul edildi.

Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi’nin Taşınmaz Mal Tasarruf, Kayıt ve Kıymet Takdiri Değişiklik Yasa Tasarısı’nın Genel Kurul’da üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi de onaylandı.
Bu tezkere de oyçokluğu ile kabul edildi.

Avrupa Birliği Uyum Yasa Tasarılarını görüşmek üzere oluşturulan geçici ve özel komitenin ivedilikle görüşülen Organik Tarım Yasa Tasarısı’nın genel kurulda üçüncü görüşmesine ilişkin tezkeresi  oybirliği ile kabul edildi.
Okutulup bilgiye sunulacaklar bölümünde ise, Cumhurbaşkanlığı’nın 7 Ocak 2018 tarihine yapılan milletvekilliği genel seçimi sonucunda yeniden oluşacak olan Yayın Yüksek Kurulu’na Erol Atabek’in atandığına ilişkin tezkeresi milletvekillerinin bilgisine getirildi.

ARIKLI: “İNTİKAM DUYGUSUYLA HAREKET EDİLİYOR”

Genel Kurulda içtüzüğün 62 maddesi uyarınca söz alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Meclisteki atamalar ve orman Dairesi Müdürü Altay Fırat’ın görevden alınmasına ilişkin konuştu.

Arıklı Cumhurbaşkanının Meclisteki 5 atamaya ilişkin kararnameyi imzalamayacağının anlaşılmasının ardından Orman Dairesi Müdürü Altay Fırat’ın görevden alınmasını eleştirdi. 

Kamudaki görevden almalara değinen Arıklı, “İntikam duygusuyla hareket ediliyor. Orman Dairesi Müdürü Sayın Altay Fırat görevden alındı. Eski görevine dönmesi gerekiyor ama oradaki kadrosu dolu. Sırf misilleme için yangın mevsiminde bu insanı görevden alındınız. Bunun bir mantığı var mı?” ifadelerine yer verdi.

Altay Fırat’ın eşi nedeniyle görevden alındığını da savunan Arıklı, Fırat’ın maaş alma konusunda da sıkıntı yaşadığını söyledi. 

Erhan Arıklı,” Müşavirlik yasasındaki bu anomaliyi düzeltin. Görevden alınanlar kadroları doluysa nereye dönecek?” diye sordu.

ŞAHALİ: “FIRAT’IN GÖREVİNİN HAKKINI VERMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜM"

Arıklı’yı yanıtlayan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, “Sayın Müdürün görevden alınması ile eşi arasında kurduğunuz irtibatı kesinlikle reddediyorum. Bakanlığımız bünyesinde olan, henüz iki yılını doldurmamış ve müşavir olma hakkı kazanmamış bürokratların görevden alınması için yazılarımı yazdım, imzaladım. Altay Fırat, sağlık sorunu yaşıyordu. Bu süreye kadar kendisine gösterilen hoşgörüyü ben de gösterdim” dedi. 

Fırat’ın görevden alınmasının eşinin durumuyla hiçbir ilgisi olmadığını yineleyen Şahali, “Bu karar gecikmiş bir karardı. Herkes görevinin hakkını vermek durumundadır. Sayın Fırat’ın görevinin hakkını vermediğini düşündüm. Sağlık sorunlarını da göz önünde bulundurarak, kamu yararını gözeterek kendisini görevden aldım” dedi.

Orman Dairesi eski Müdürü Altay Fırat’ın Başbakanlık koordinasyonundaki Acil Durum Kurulu’na aktardığı bilgilerle kendisine aktardığı bilgilerin aynı olmadığını da belirten ve bunun ormanlar için tehdit oluşturduğunu ifade eden Şahali, Orman Dairesi ile ilgili sorduğu hiçbir soruya doğrudan cevap alamadığını da söyledi. 

ARIKLI YENİDEN SÖZ ALDI

Erhan Arıklı ise yerinden söz alarak “ Bizi ahmak yerine koymayınız, bizim buna inanmamızı mı bekliyorsunuz” dedi.

Erkut Şahali, Altay Fırat konusunda gecikmiş bir karar olduğunu belirtti.