Yılmaz Yakar

Bütçe görüşmelerini sürdüren Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Sağlık Bakanlığı’nın 423 milyon 114 bin 200 TL’lik 2018 bütçesini oy çokluğuyla kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda bütçe maratonu devam ediyor. Genel Kurul dün akşam Turizm ve Çevre Bakanlığı bütçesinin ardından saat 20.45 sıralarında görüşülmeye başlanan Sağlık Bakanlığı bütçesi saat 01.15 sıralarında oylandı.

ARIKLI

Sağlık Bakanlığı bütçesiyle ilgili ilk sözü alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, KKTC’nin sosyal devlet olmanın gerekliliğini yerine getirmek zorunda olduğunu, ülkenin içinde bulunduğu durumun sağlığa da yansıdığını ve sağlık sisteminin içinden çıkılamaz bir duruma geldiğini söyledi.

Arıklı, vardiya tüzüğünün ivedilikle ele alınması yönünde talepler olduğunu, sağlık kadrolarının doldurulması için girişimde bulunulması gerektiğini kaydetti.

Arıklı, devlet hastanelerinin durumu nedeniyle vatandaşların özel sektörden hizmet alma yoluna gittiklerini, bu oranın yüzde 20’lere çıktığını, bunun iyi bir gidişat olmadığını ifade etti.

Acil servislerin bir an önce düzeltilmesi gerektiğini, acil olmayan hastalar da tedavi için gidince bu servislerde yoğunluğun arttığını kaydeden Arıklı, randevu sisteminin tam olarak oturmadığını, bunun için zamana ihtiyaç olduğunu söyleyerek, sistemin oturmasıyla hastanelerdeki yoğunluğun azaltılabileceğine dikkat çekti.

Arıklı, ekonomik protokole göre sağlıkla ilgili 5 önemli yasanın Meclis’ten geçirilmesi gerektiğini hatırlatarak, bunlardan sadece birinin hayata geçirilebildiğini belirtti.