Gözde Süreç Sarı - Rahme Çiftçioğlu

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın 68 milyon 482 bin 300 TL olarak öngörülen bütçesi görüşülüyor. 

ARIKLI

YDP Milletvekili Erhan Arıklı da, görevini özveriyle yerine getiren yurt dışı temsilcileri olduğu gibi, “Görev yaptığı 4 yılda KKTC’ye en ufak faydası olmayan, Dışişleri Bakanlığı’na tek bir evrak göndermeyen” temsilciler de olduğu iddiasında bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Özersay’dan temsilcilerin KKTC’nin tanıtılması için ne yaptığını araştırmasını isteyen Arıklı, “Verilen bu paralara yazık günah. Kaynakları hoyratça kullanmayalım ” ifadelerine yer verdi. Arıklı, bazı konsolosluklarda özellikle Türkiye’dekilerde ciddi ihtiyaçlar olduğunu da söyledi.

Yurt dışında Ticaret Odası üzerinden temsilcilikler açılabileceğini kaydeden Arıklı, yurt dışındaki TC Büyükelçiliklerine ve konsolosluklarına temsilci görevlendirilebileceğini de kaydetti. Arıklı, “Temsilcilikleri şirketler üzerinden açmaktan vazgeçelim. Bu devlet ciddiyetiyle bağdaşmıyor” dedi.

Arıklı, Kırgızistan’da yaptığı temsilcilik yıllarına da değindi ve icraatlarını anlattı. Arıklı, orada en büyük dostluk grubunu kurduklarını savundu.