Havadis gazetesinden Devrim Demir'in haberine göre; Girne Ağır Ceza Mahkemesi, 2017 yılının Mart ayında Girne’de meydana gelen 1 kök hintkeneviri türü uyuşturucu bitki ziraatı ve 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde “alma” ve “tasarrufu” suçlarından yargılanan üniversite öğrencisi Kerem Atak aleyhine verdiği kararı açıkladı.

“Hintkeneviri Türü Uyuşturucu Bitki Ziraatı” suçundan 3 ay, “Hintkeneviri Türü Uyuşturucu Madde Alma ve Tasarrufu” suçundan 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve aldığı hapis cezalarını ayrı ayrı çekecek olan sanık Kerem Atak, Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından toplamda 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’in huzurunda görüşülen davanın karar oturumunda, KKTC Başsavcılığı adına Kıdemli Savcı Erdinç Akyener ve Kıdemli Savcı Egemen Metay hazır bulundu.
 
“Arkadaşlarına da uyuşturucu temin etti”

Kararı açıklayan Girne Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanığın söz konusu uyuşturucu bitkiyi ve tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi sadece kişisel kullanımı için tasarruf etmediğine dikkat çekerek, sanığın 3 arkadaşına daha uyuşturucu madde temin ederek başkalarını da zehirlediğine ve birlikte uyuşturucu madde kullandıklarına vurgu yaptı.

Sağer, ülkemize eğitim amacıyla gelen genç yaştaki üniversite öğrencilerinin uyuşturucu suçlarına bulaşmasının korkutucu olduğuna değindi.
 
Ayrı ayrı mahkûm edildi 

Sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinen Girne Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Temay Sağer, sanık Kerem Atak’a “Hintkeneviri Türü Uyuşturucu Bitki Ziraatı” suçundan 3 ay, “Hintkeneviri Türü Uyuşturucu Madde Alma ve Tasarrufu” suçundan 2 ay hapis cezası verdiklerini açıklayarak, sanığın cezalarını ayrı ayrı çekeceğini belirtti.