Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, KKTC mahkemeleri dün alışık olmayan bir davayı görüştü. Hafta sonu Lefkoşa’da yaşanan korkunç olayda, gelinine öfkelenerek acımadan torununa kıyan öfkeli babaanne dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

İki buçuk aylık bebeğin ise sağlık durumu ciddiyetini korurken, hayati tehlikesi devam ediyor.

Bebeğin sağlık durumuna göre, polis soruşturmanın seyrinin değişeceğine mahkemede vurgu yaptı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, soruşturmanın ciddiyetine dikkati çekerek zanlının soruşturma maksatlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

Gelini evden çıkarken izin almamış

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis memuru Aygün Karagil, mahkemede verdiği ifadede zanlı Akmaral Arslanova’nın “Vahim zarar” ve “Ciddi darp” suçlarından tutuklandığını anlattı.

Polis memuru Aygün Karagil, olayın önceki gün saat 16:00 raddelerinde Lefkoşa’da Iğdır Sokak Şerife Sedat Simavi Apartmanı no:1 Kızılay adresinde meydana geldiğini söyledi.

Karagil, zanlı Akmaral Arslanova’nın gelini 23 yaşındaki O.M.’nin kendisinden habersiz evden dışarıya çıktığı gerekçesi ile gelinin kucağında tuttuğu iki buçuk aylık erkek torunu S.G.’yi alıp bilinçli bir şekilde yere fırlattığını ve kafatası kemiğinin kırılmasına sebebiyet verdiğini kaydetti.

Bebek ağır yaralandı

Soruşturmayı yürüten polis memuru Aygün Karagil, bebeğin hemen Lefkoşa Devlet Hastanesi beyin cerrahi bölümünde müşahade altına alındığını, doktorun son verdiği bilgide hayati tehlikesinin devam ettiğini ifade etti.

Geçmişte husumetleri vardı

Karagil, olay anında evde kimsenin olmadığını zanlının oğlunun işte olduğunu belirtirken, gelini O.M.’den alınan ifade de zanlı ile geçmişten husumetleri olduğunu ve benzer bir sebepten ötürü şikayetçi olduğunu beyan ettiğini söyledi.

Soruşturmanın seyri değişebilir

Zanlının “Vahim zarar” ve “Ciddi darp” suçlarından tutuklandığını kaydeden Karagil, bebeğin sağlık durumuna göre soruşturmanın seyrinin değişebileceğine vurgu yaptı.

Alınması gereken ifadeler olduğuna değinen polis, zanlının soruşturma amaçlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bulundu.

Mahkemede kendini savundu

Mahkemede kendini avukatsız olarak savunan zanlı, polisin tutukluluk talebinin ardından söz hakkı aldı.

Bebeğe bir şey yapmadığını öne süren zanlı Arslanova,” Ben ona zarar vermek istemedim ben bir şey yapmadım” diyerek kendini savundu.

Dizdarlı: Hayati riski devam ediyor

Pazar günü, annesinin kucağından alınarak yere fırlatılan ve durumu ağır olan iki buçuk aylık erkek bebeğin durumu ile ilgili Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, Havadis’e konuştu.

İki buçuk aylık bebeğin kafatasında çatlak olduğunu ifade eden Dizdarlı, bebeğin bir iki gün daha müşahede altında tutulması gerektiğini ifade ederek, bebeğin hayati riskinin devam ettiğini kaydetti.