Gazimağusa’da yeni kurulan Balıkçılık ve Su Ürünleri Kooperatifi, Başkan İsmail Arter’e bir nezaket ziyaretinde bulunarak belediyenin geçici barınakta yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Ziyarette Taşkın Biçmen başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleri yer aldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, balıkçılık ve su ürünleri kooperatifinin kurulduğunun kendisiyle paylaşılmasının çok anlamlı olduğunu, Gazimağusa’nın sahil şehri olduğunun ama denizle temasının az olduğunun söylendiğini, bu hassasiyeti bilerek şehri denizle buluşturabilmek için projelerini o yönde geliştirdiğini kaydetti. Başkan Arter, Gazimağusa’da 2 olan plaj sayısını 4 ‘e çıkardığını, Derinya ve Silver Plajları’nın yeni oluşturdukları plajlar olduğunu, Glapsides’i de yeniden düzenlediklerini söyledi. Teknelerin liman içinde sıkışık olduğu ve bu sorunun çözülmesi gerektiği bir durum yaşanırken, balıkçı barınağında çökme olduğunu, bunun ardından geçici bir çözüm olarak teknelerin Laguna Bölgesindeki koya yerleştirildiğini, soruna Hayvancılık Dairesi’nin projesi ve belediyenin katkılarıyla bir çözüm bulduklarını söyledi. Uzun bir süreden beridir kooperatiflerin çok fonksiyonel olarak çalışmadığının görüldüğünü, doğru çalışan kooperatiflerin çok faydalı işler yaptığını ifade eden Arter, balıkçılık anlamında da kooperatifin kurulmasının balıkçıların önünü açacağını, belediye olarak ne gerekirse yardım olarak yapacağını, diğer balıkçıların da konuyu takip ederek kooperatife katılması ve geniş çaplı faaliyet gösterilmesinin faydalı olacağını söyledi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Taşkın Biçmen kendilerini kabul ettiği için teşekkür ederek, oluşturdukları kooperatifin 25 ortağı olduğunu, kooperatifi ilk müjdeleyecekleri yerin belediye olması gerektiğni düşünerek ilk ziyareti başkan Arter’e yaptıklarını ifade etti. Kooperatifin oluşmadan önce balıkçıların şu anda tekneleri koydukları yerin temizlenmesinde belediyenin kendilerine çok yardımcı olduğunu ifade eden Biçmen,  Başkan İsmail Arter’e verdiği destek için teşekkür etti.