Başkan İsmail Arter derneğin düzenli olarak her ay üyelerinin doğum günlerini kutladığı organizasyona katılarak hem üyelerin doğum günlerini kutladı hem de belediyenin çalışmalarını anlattı. 

Mücahit Komutanları Derneği Başkanı Gözkamaş Ergüneş, her ay doğum günü olan üyelerinin doğum gününü kutladıklarını ifade ederek, aynı zamanda aralarında olmayan üyeleri de andıklarını ifade etti. Başkan İsmail Arter’e yoğun çalışmaları içinde etkinliğe katıldığı için teşekkür eden Ergüneş, Başkan İsmail Arter’in yaptığı çalışmalardan halkın memnun olduğunu, ayrıca dernek için gereken çalışmaların da belediye tarafından yapıldığını ifade etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, üyelerin doğum günlerin kutlayarak konuşmasına başladı ve dernek üyeleriyle zaman zaman görüştüğünü ve hem ülke hem de Gazimağusa ile ilgili konuları masaya yatırdıklarını söyledi.

Başkan İsmail Arter, 4 yıl önce Mücahit Komutanları Derneği’nin de desteğiyle göreve geldiğini, bu süreçte Gazimağusa’da sürekli projeleri konuştuklarını ve Gazimağusalılar’ın önceliklerine göre çalışma yaptıklarını, kendilerini eleştirenlerin bile yaptıkları projeler üzerinden konuştuğunu, bunun da doğru yolda olduklarını gösterdiğini söyledi.

Başkan İsmail Arter, “Gazimağusa değişecek derken, biz değiliz değiştiren. Şehrin kendisi bu ihtiyacı ortaya koyar. Biz de projelerle bu değişikliğe vesile oluruz. Çünkü devamlı büyüyen ve ihtiyaçları artan Gazimağusa’yı süratle takip ederek proje yapmak gerekiyor, bizim de yaptığımız odur” diyerek hayata geçirdiği projeleri anlattı.

Perşembe Pazarı Düzenleme Projesi’nin 2 milyon TL’sinin Türkiye Cumhuriyeti, 2 Milyon TL’sinin de belediyeden olmak üzere 4 milyon TL maliyetle hayata geçirildiğini, Maraş Bölgesindeki büyük projenin yine 3 milyonu belediyenin kaynaklarından olmak üzere yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olacağını, “belediye batıyor” diye eleştiri yapanlara en güzel cevabın belediyenin kaynaklarıyla yapılan işleri söylemek olduğunu belirtti. Glapsides Plajını düzeldiklerini, Derinya ve Silver Plajlarını hayat geçirdiklerini, sırada Gülseren gazinosu ile serbest liman arasındaki Mogapgap sahilini de düzenlemek olduğunu ifade eden Başkan Arter, Suriçinde insanların en çok uğrak yeri olan Othello Parkı’nı da düzenleyerek insanların düğün fotoğrafı çektikleri bir yere dönüştürdüklerini ve Shakespeare büstü ile turizmin hizmetine sunduklarını da ifade etti. Başkan Arter, bu hafta açılacak olan Hendek Projesi’nin Anıtlar Yüksek Kurulu’nun peyzaj ile ilgili kısıtlanmalarına rağmen tamamlandığını, bu projenin de 4 milyonluk toplam maliyetinin yarısının belediyenin kaynaklarından karşılandığını söyledi. Başkan Arter, Akyar Sınır kapısını turistik bir kapı olarak düzenlediklerini, Türkiye’den gelen misafirlerin en çok ziyaret ettikleri Çanakkale Şehitliği’ni düzenlediklerini ifade ederek, sıkıntılarına rağmen çok büyük bir proje olan İsmet İnönü Bulvarı Düzenleme Projesi’nin tamamlandığında çok güzel olacağını, Aşıklar Yolunu ise projeyle yayalaştırılacağını, trafik için alt yolun düzenleneceğini Serbest Liman ile Niyazi restoran arasındaki yolu da çift şerit olarak tamamen düzenleyeceklerini söyledi.

Başkan Arter, 4 yıl içinde 59 kişinin emekli olduğu için yüksek miktarda kıdem tazminatı ödediklerini, yeni bütçe geçtikten sonra piyasaya olan az miktardaki borcun da ödeneceğini, belediyenin mali olarak herhangi bir sıkıntısının olmadığını söyledi. Kendisi göreve geldiğinde belediyenin 13 milyon borcu olduğunu ancak o dönemde belediyenin 45 milyon bütçesi olduğunu,  şu anda ise 110 milyon TL’lik bütçesi olan Gazimağusa Belediyesi’nin piyasaya olan borçlar ve banka kredisi olmak üzere toplamda 13 milyon TL borcu olduğunu bütçe büyüklüğüne göre miktarın az olduğunu söyledi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, kentin en büyük sıkıntısının kanalizasyon olduğunu, projenin hem yapımında hem de tasarımında hatalar olduğunu ifade ederek, şu anda Ab’nin bu iş için ayırdığı bir paranın olmadığı, 500 noktada olan sıkıntıların çözümü için AB’nin proje yapıp ihaleye çıkacağını bunun da bir süreç olduğunu, bunun yanında kanalizasyon sisteminin atık su arıtma tesisinin kapasitesinin üzerinde çalıştığını bu konunun doğru öngörülemediğini  ifade etti. Başkan Arter, konuyla ilgili AB Koordinasyon Merkezi ile sürekli yazışmalar yaptıklarını, yapımına devam ettikleri İsmet İnönü Bulvarı’nda kanalizasyon sorunu olmadığını ve yolların tekrardan kazılmayacağının bilgisini verdi.