Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun bugün Maraş Bölgesi’ndeki Şehit Osman Ahmet İlkokulu’nu ziyaret ederek hem okulla ilgili bilgi aldı hem de Gazimağusa Belediyesi’nin okula yaptığı çocuk parkını gezdi. Ziyarette, yeni oyun parkında eğlenenen anaokul öğrencilerinin neşesine ortak olan Bakan Atun ile Başkan Arter, ardından öğretmenlerle bir görüşme yaptı.

Öğretmenler, Okulun bulunduğu Maraş bölgesinin aile yapısıyla birlikte ele alınması gerektiği ve bölgede yaşanan sosyal sıkıntıların sosyal bir projeyle çözülmesi taleplerini ileterek, öğretmen kadrosunda eksiklik olduğunu dile getirdiler. Okul Müdürü Caner Kızılörs, Bakan Sunat Atun’a plaket takdim etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, okullarla ilgili yapılacak olan çalışmaların bütçe planlaması yapılırken belirlenmesi ve program dahilinde uygulanması gerektiğini, sıkıntılı mali planlamanın özel durumdaki öğrencilerin dışarıda bırakılmasına yol açmamasını ve eğitim konusunun aileleri de kapsayan bir şekilde ele alınması gerektiğini ifade etti.   

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ise, görevde olduğu ilk günden beri okulun ihtiyaçları ile ilgilendiğini, devletin yetişemediği noktada, okul aile birliği ve yerel idarenin de sorumluluk üstendiğini ifade ederek, çocukların oyun ihtiyaçlarını düşünerek okula oyun parkı yaptıklarını ifade etti. Başkan İsmail Arter, Belediyeye ait spor salonu Arena’ya ulaşım sağlayarak öğrencilerin spor yapabilmesine olanak sağlayacaklarını, yeni kreş projeleri hayata geçtiğinde bölgedeki Maraş MGA’nın gençlik merkezi olarak kullanılacağını ve ayrıca Maraş Bölgesine spor kompleksi yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Okul Müdürü Caner Kızılörs ise, okullar arasında eşitliğin sağlanması ve bölgesel olarak ihtiyaçların göz önünde bulundurulması gerektiğini söyleyerek, öğrenciler için en önemli ihtiyaç olan oyun alanının çocuklar için çok önemli olduğunu okulda eksiklik hissettikleri parkın yapılmasından dolayı Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti.