Devrim Demir

Akıncılar köyü sınır bölgesinde önceki gün yine hareketli saatler yaşandı. Askeri Yasak Bölge’yi ihlal ederek Güney Kıbrıs’a geçen ve aynı yoldan geri dönmek isterken sınırda asker tarafından fark edilerek durdurulmak istenen Bekir Karaböcek ve araçta yolcu olarak bulunan Erkan Eğmez ortalığı birbirine kattı.

Bekir Karaböcek, yönetimindeki aracı askerlerin üzerine sürerek bir askerin yaralanmasına neden oldu.

Suçüstü tutuklanan Karaböcek ve Eğmez dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Temay Sağer, zanlıların yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışını yasaklayarak, KKTC vatandaşı 1’er kefilin imza edeceği 30’ar bin TL’lik kefalet senedi imza ederek serbest bırakılmalarına karar verdi.

Sınırda asker tarafından yakalandılar

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Demirhan Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ömer Ülger, zanlılar Bekir Karaböcek ve Erkan Eğmez’in “Askeri yasak bölgeyi ihlal” suçundan tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Ömer Ülger, Bekir Karaböcek ve Erkan Eğmez’in 4 Ağustos tarihinde saat 15.30 raddelerinde Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye Akıncılar köyüne askeri yasak bölgeyi ihlal ederek dönmeye çalıştığı sırada sınırda görevli askerler tarafından tespit edildiğini söyledi.

Ülger, askerlerin zanlıları durdurmaya çalıştığı sırada zanlı Bekir Karaböcek’in aracını askerler üzerine sürdüğünü ve görevli bir askerin hafif şekilde yaralanmasına sebep olduğunu ifade etti.

Polis memuru Ömer Ülger,  zanlıların gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini belirterek yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ve uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Polis ifadesinin ardından, zanlıların avukatı söz alarak müvekkillerinden Bekir Karaböceğin Güney Kıbrıs’ta ameliyat olduğunu ve orada tedavisinin sürdüğünü bu nedenle yurtdışı çıkış yasağının sağlığını etkileye bileceğini söyledi.

Yargıç Temay Sağer,  zanlı avukatına doktor raporu olup olmadığını sorması üzerine avukat rapor almadıklarını temin ettikten sonra tekrar değişiklik için başvuru yapacaklarını söyledi.

Eğmez askeri şikâyet etti

Mahkeme sonrası konuşan Erkan Eğmez askeri, basın mensuplarına şikâyet etti. Eğmez “askerin baskısı altındayız” bunları da yazın dedi.