KKTC'deki özel sağlık kuruluşlarının yöneticileri Uluslararası Online Sağlık Turisti Yönlendirme Sistemi "Map2heal" eğitimine katıldı.

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Sağlık Bakanlığı ile Turizm ve Çevre Bakanlığı himayesinde, Sağlık Turizmi Konseyi organizasyonu ile Kuzey Kıbrıs’ın 87 ülkeden sağlık turisti alabilmesine yönelik olarak bir süre önce online sağlık turisti yönlendirme sistemi "Map2heal" tarafından akredite edilen özel sağlık kuruluşlarının yöneticilerine eğitim programı düzenlendi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda yer alan ve Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan’ın açılış konuşmaları ile başlayan eğitimi, Map2heal kurucusu ve CEO’su Prof. Dr. Tayfun Aybek ile Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi Genel Sekreteri ve Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Disiplin Kurulu Başkanı Yunus Gürkan tarafından verildi.

Eğitime Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Dr. Remzi Gardiyanoğlu, Özel Hastaneler Birliği Başkanı Dr. Hayat İzel’in yanı sıra KKTC'de sağlık alanında faaliyet gösteren 15 özel kuruluşun yöneticisi de katıldı.

ATAOĞLU: “AMACIMIZ SAĞLIK TURİZMİ’Nİ GELİŞTİRMEK...”

Kuzey Kıbrıs’da turizmin sürdürülebilir temelde gelişmesi için alternatif turizm çeşitlerinin ülkeye kazandırılmasının önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, amaçlarının kitle turizmi gelirlerini optimuma çıkartırken sağlık başta olmak üzere kültür, spor gibi turizm türlerini de geliştirmek olduğunu kaydetti. 
Sağlık Turizmi’nin gelişmesinde, Sağlık Turizmi Konseyi yanı sıra diğer bütün paydaşların önemli katkısı bulunduğunu ifade eden Ataoğlu, “Bu alanın gelişmesi için ciddi bir çaba var. Hükümetimiz gereken adımları atıyor ve Sağlık Turizmi’ni destekliyor” diye konuştu.

KKTC’nin Dünya Sağlık Turizmi Konseyi’ne 54’üncü üye ülke olarak kabul edilmesinin, Kuzey Kıbrıs’ın bu alanın başrol oyuncuları ile birlikte hareket edebilmesine imkan yarattığını dile getiren Ataoğlu, bu üyelik sayesinde Kuzey Kıbrıs’ın Dünya’nın pek çok ülkesinden daha fazla sağlık turisti almaya başladığının altını çizdi.

Kıbrıs konusunda gelinen aşama göz önünde bulundurulduğunda, Kuzey Kıbrıs’ın uluslararası platforumlara kabul edilmesinin öneminin çok daha iyi anlaşıldığını ifade eden Ataoğlu, atılan bu adımlar sayesinde Kuzey Kıbrıs’ın sağlık adasına dönüşebileceğine inanç belirtti ve Kurucu Başkanlar Emin Çakmak ile Ahmet Savaşan’a katkılarından ötürü teşekkür etti.

SAVAŞAN: “GÜNÜMÜZDE TATİL İLE SAĞLIK BAĞDAŞTIRILIYOR...”

Sürekli gelişen modern insanın hem sağlığını koruyup geliştirmek, hem de en yeni ve etkin tedavilere ulaşmayı talep ettiğini dile getiren Konsey Başkanı Ahmet Savaşan da konuşmasında, günümüz insanının tatil ile sağlığı bağdaştırdığını ve bütünsel sağlık yaklaşımını benimsediği söyledi.  
Sağlık Turizmi’nin Dünya’da ve ülkemizde çok hızlı geliştiğini ifade eden Savaşan, bunun sebebinin günümüzde insanların teknolojinin gelişmesi ile bilgiye ulaşmanın kolaylaşmasıyla, özellikle modern tıptaki bütün yeni bilimsel ve teknolojik gelişmelere sadece tedavi amaçlı değil güzellik ve "yaşlanmamak" (anti-aging) için de ulaşmak istemesi olduğuna dikkat çekti. Bu gerçeklerden hareketle Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi’nin Map2heal projesine büyük önem verdiğini ifade eden Savaşan, amaçlarının KKTC’ye özel online sağlık turisti kabul sistemi geliştirmek olduğunu söyleyerek, “konseyimiz, ülkemizin sağlıklı yaşam adası haline dönüştürülmesi için çalışmaya var gücüyle devam edecek” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN DESTEĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK..”

Kuzey Kıbrıs’ın, medikal turizm, welness gibi alanlarda çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi (THTC) Genel Sekreteri Yunus Gürkan da Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye ile birlikte Dünya Sağlık Turizmi pazarından hak ettiği payı alabilmesi için verdikleri desteğin artarak devam edeceğinin altını çizdi.

AYBERK: “SİSTEM DÜNYADA 161 OFİSDE KULLANILIYOR..”

Uluslararası bir yazılım olan Map2heal’in çok detaylı hazırlanmış bir sağlık turizmi platformu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tayfun Aybek de konuşmasında,17 dilde destek veren sistemin, yerli - yabancı herkese ‘kendi evindeymiş’ hissi vererek, aradığı sağlık profesyoneli ile üst düzey iletişim kurma olanağı yarattığını söyleyerek, 87 ülkeden 161 network ofisin kullandığı sistemin altı ay içinde iki bin network ofis tarafından kullanılmaya başlanacağını sözlerine ekledi.