Havadis gazetesinden Eniz Orakcıoğlu’nun haberine göre; KKTC’ye Ercan Havaalanı’ndan 17 Mayıs 2018 tarihinde giriş yapacağı sırada müracaat memuruna başkası adına düzenlenmiş Almanya pasaportunu gösterip 90 günlük vizeyi sahte beyanla temin eden Agnes Forteh Ategwa, 18 Mayıs 2018 tarihinde Ercan Havaalanı’ndan aynı pasaportla çıkış yapmak istediği sırada tespit edildi.

“Başkasının Kimliğine Bürüne” ve “Sahte davranıştan kayıt temini” suçlarından tutuklanan zanlı, Lefkoşa’da dün mahkemeye çıkarıldı.

Sahte pasaportla güneye de geçti

Polis Memuru Ömer Can, mahkemeye olayla ilgili bulguları aktardı. Can, zanlının soruşturma sırada beyan ettiği kendi gerçek ismi ile 13 Şubat 2018 tarihinde de KKTC’ye giriş yaptığını, söz konusu Almanya pasaportu ile Kermiya Karar Kapısı’ndan Güney Kıbrıs’a giriş yaptığını, yine aynı pasaport ile de KKTC’ye dönüş yaptığının da tespit edildiğini söyledi.

Polis memuru Ömer Can zanlının mesele ile ilgili olarak verdiği gönüllü ifadenin teyit tekzibin henüz yapılamadığını, ayrıca söz konusu pasaport ile yapılan işlemlerin kim tarafından yapıldığının kamera görüntülerine bakılarak tespit edilmesi için süreye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Can, soruşturmanın salimen yürütülüp meselenin aydınlatılabilmesi için zanlının ilk etap da 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.