Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’nın 21’incisini düzenlediği Kompozisyon Yarışması ile 16’ncısını düzenlediği “Kitap Ayracı” yarışmasında dereceye girenlerlere ödülleri, düzenlenen törenle verildi.

Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’nın organize ettiği ödül töreni, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer aldı.Tüm ilkokul öğrencilerine yönelik yapılan “Kitap Ayracı” yarışması kendi içerisinde üç ayrı kategoride değerlendirildi.

Altı binden fazla ayracın gönderildiği yarışmada jüri, Şehit Ertuğrul İlkokulu’ndan Hatice Aksu’yu birinci, Final Okullarından Hüseyin Ege Maraba’yı ikinci, Yakın Doğu İlkokulu’ndan Eren Bıyıklı’yı da üçüncü kategoride birinci seçti…

21’incisi yıl düzenlenen İlkokul beşinci sınıf öğrencilerine yönelik kompozisyon yarışmasında ise Şehit Yalçın İlkokulundan Hiranur Açık birinciliğe layık görüldü.Ödül töreninde konuşan Vakıf Başkanı Umure Örs, en önemli arzularının eğitimde fırsat eşitliği yaratmak olduğunu söyledi.

Kültür ve Sanat’ın eğitimin en önemli iki bacağı olduğuna da dikkat çeken Örs, “kültür ve sanatı eğitimle pekiştirdiğimiz zaman, gelişmiş bir toplum oluruz” dedi.

Ödül töreninde, vakıfın düzenlediği özel eğitim sanat günlerine destek veren Lefkoşa Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilere belge; ayraç ve kompozisyon yarışması sponsorlarına da plaket verildi.