Bu yaz hizmete giren Concord Luxury Otel ve Limak Cyprus Otel kısa sürede binlerce turistin konaklamasına neden oldu.

Bafra bölgesine adeta doping olan Concorde Luxury ve Limak Cyprus Otelleri, yeni yatırımcıların da iştahını kabartıyor.

Yeni yatırımlar, Girne’ye alternatif bir turizm alanı yaratma yanında, Larnaka ve Antalya lokasyonlarına da alternatif oldu.

Yatırımcılar, otellerle ilgili pazarlama yöntemleri ile de adaya gelen turist sayısını da pozitif yönde artırıyor.

Kaya Artemis ve Nuh’un Gemisi Otellerinin ardından bölgede açılan Concorde Luxury ve Limak Cyprus bölgeye adeta cazibe merkezi haline getirdi.

Bafra Turizm Bölgesi’ne yapılan turistik yatırımın artması ile turist sayısındaki ivme de sürekli bir şekilde yukarıya doğru gitmeye başladı.

Ciddi artış var

Bafra Turizm Bölgesi’ne yeni açılan Concorde Luxury ve Limak Cyprus Otelleri, bölgede hali hazırda bulunan diğer otellerle birlikte ülkeye gelen turist sayısından hatırı sayılır bir pay almaya başladı.

Bölgede yaratılan ivme gün geçtikçe daha da yukarıya doğru gidiyor.

Yerli turist de tercih ediyor

Özellikle yaz aylarında Antalya’daki otellere akın eden Kıbrıslı Türkler de artık tatillerini KKTC’de geçirmeyi tercih ediyor.

Otellerdeki kalitenin de Kıbrıs sınırlarını zorlaması, yerli vatandaşların da yoğun bir şekilde bölgeye akın etmesini sağlıyor.

Concorde'tan Kıbrıs'a 150 milyon dolarlık otel

Antalya’da 2005 yılında açtğı Concorde Deluxe Resort Lara ile sektöre giriş yapan Concorde

Hotels&Resorts, Bafra bölgesinde 150 milyon dolarlık otel açtı.

Genişleyen marka yelpazesiyle sektördeki iddiasını artıran Concorde Hotels&Resorts, kurumsal

kimliğini de çağdaş ve dinamik bir yaklaşımla yeniledi.

Şirket, yeni dönemdeki iddiasını, bir uçağın kalkış anından ilham alarak yeniden tasarlanan logosuyla da ortaya koydu.

ZAF Grup bünyesinde faaliyet gösteren Concorde Hotels&Resorts, Antalya’da 2005’ten bu yana

turizme hizmet veren Concorde Deluxe Resort Lara’nın ardından ikinci otel yatrımını Kıbrıs’a yaptı.

Ada’nın Bafra bölgesinde 150 milyon dolarlık yatırımla kurulan Concorde Luxury Resort Haziran 2018 itibarı ile hizmete başladı.

125 bin metre kare alana yayılıyor

569 oda ve yaklaşık 1.7 yatak kapasitesine sahip olan Concorde Luxury Resort, yaklaşık 125 bin metrekarelik alan üzerinde yer alıyor. Toplam 2.5 yatak kapasitesine sahip olan Concorde Luxury Resort’ün açılmasıyla yaklaşık 1.5 kişiye istihdam sağlayacak olan şirket, yatrımlarını devam ettirecek.

Limak’tan ciddi yatırım

200 milyon dolarlık yatrımla yapımı tamamlanan Limak Cyprus Deluxe Hotel, hikayesini Kuzey Kıbrıs ile özdeşleşen Zümrüd-ü Anka efsanesinden alıyor.

Son yumurtası Girne’de olduğu varsayılan Anka Kuşu’nun yuvadan ayrılması ile son bulan efsane, Limak Cyprus’un doğuşuna ilham veriyor. 200 bin metrekare alana kurulu 598 odadan oluşan Limak Cyprus Deluxe Hotel, çocuk kulübüne ve iddialı bir aquaparka da sahip.

Kavaloğlu: Kıbrıs'ın en iddialı tesislerinden biri

Ultra her şey dahil konseptiyle ilgili hizmet veren otelle ilgili değerlendirme yapan Limak Otelleri Grup Başkanı Kaan Kavaloğlu, tesisin adadaki en iddialı otellerden biri olduğunu belirtti.

Lüks kelimesinin altını dolduran ve 2018’in en iddialı otellerinden birini yaptıklarını söyleyen Kavaloğlu, Limak Cyprus Deluxe’un sadece Kıbrıs’ın değil aynı zamanda Türkiye’nin ve bölgenin de en iddialı otellerinden biri olduğunu dile getirdi.