Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlığa yapılacak ticari araç işletme izni yenileme başvuru işlemlerinin, gerekli harcın yatırılmasıyla birlikte anında tamamlanacağı ve yenilenmiş ticari iznin başvuru sahibine verileceği belirtildi.

Buna göre, ticari araç sahipleri, bu hafta başından itibaren Lefkoşa’daki Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Trafik Dairesi İzinlendirme ve Denetleme Şubesi’ne yapacakları işletme izni (A-B-T-Z) yenileme başvurularıyla birlikte gerekli harcı yatırmalarının ardından yenilenmiş ticari işletme izinlerini anında alabilecek.

Ayrıca, geçmişte izin yenileme başvurusu yapan, harcını yatıran ve makbuzunu alan ancak yenilenmiş izni almayan ticari araç sahiplerinin, bakanlığa gelerek yenilenmiş izinlerini almaları gerektiği belirtildi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı geçtiğimiz hafta sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, kaymakamlıklar aracılığıyla yapılan ticari işletme izni yenileme başvurularının, gerekli harcın yatırılmasının ardından en geç 1 (bir) ayda sonuçlandırılacağını belirtmişti. Geçmişteki uygulama nedeniyle kaymakamlıklar aracılığıyla yapılan ticari araç işletme izni yenileme işlemleri çok uzun bir süre alıyordu.