Deniz Abidin

30 Ağustos-10 Eylül tarihlerini kapsayan tarihlerde otellerde yüzde 40’a varan indirim imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar söz konusu tarihlerde anlaşmaya dahil olan otellerin dolu olduğunu belirtirken,  üye acenteler ise kampanya dahilinde olan fiyat tablosunun henüz belli olmamasının sıkıntı yarattığını ifade etti.

OBT Travel Direktörü Ömer Beyoğlu, Bakanlığın iç turizmi canlandırmak adına aldığı karar doğrultusunda turizm acentelerine KITSAB ve KITOB tarafından mail gönderildiğini belirtti. Beyoğlu, kampanya dahilinde projeye katılmak isteyen turizm acentelerinin yanıt verdiğini ifade ederek 30 Ağustos- 10 Eylül tarihlerini kapsayan sürede kampanyalı fiyat şeklinde yerel halka imkan sunulacağını kaydetti. Beyoğlu, geçen gün basından aldıkları bilgi doğrultusunda söz konusu kampanyaya 5-10 tane otel ve turizm acentesinin onay maili attığını öğrendiğini belirtti. Beyoğlu, Bakanlığın basına açıklama yaptığını, ancak bunun satışını yapacak olan acentelere otellerin ne müsaitlik tablosunu ne de kampanya dahilinde olan fiyat tablosunu göndermedi.

Beyoğlu: Yüzde yüz verim alınacak bir kampanya olacağını düşünmüyorum

Beyoğlu, şöyle devam etti, “Üç gündür telefonlarımız susmaz. Web sayfamızdan sürekli tarihlerle ilgili sürekli mesajlar alıyoruz. Ancak elimizde herhangi bir veri bugün itibariyle yok. Otellere sorduğumuz zaman ise çalışmanın devam ettiğini ya da konu hakkında bilgileri olmadığı yanıtını alıyoruz. Bakanlıktan ise gerekli bilgilendirmenin yapıldı, hazırlık aşamasında olunduğu yönünde cevaplar alıyoruz. Konuyla ilgili şu an ciddi bir belirsizlik var”

Beyoğlu, anlaşmaya dahil olan otellerin içinde sadece üç tanesinin beş yıldızlı otel olduğunu ifade ederek, iki tanesinin bayram tarihlerinde aylar öncesinden dolu olduğunu, satışı yapılabilecek ve halkın talep gösterdiği iki otelin ise 6 Eylül’den itibaren 10 Eylül’e kadar dört gün içinde ellerinde 15 kadar odaları mevcutsa müsait olacaklarını kaydetti.

Diğer otellerin ise küçük işletmeler olduğunu belirten Beyoğlu, bu otellerin doluluk oranlarının doğal olarak yüzde 90’a çıkacağını söyledi. Beyoğlu, “Dolayısıyla yüzde yüz verim alınacak bir kampanya olacağını düşünmüyorum “ diyerek, bu gibi kampanyalar yapılacaksa bütün otellerin müsaitlik tablolarını bildirmeleri gerektiğini belirtti. Beyoğlu, “Bugün oldu hala otellerin nasıl bir indirim yapacağı, hangi otelin ne kadar fiyat vereceğini bilmiyoruz. Üç gündür bizler de elimizden gelen gayreti ortaya koyuyoruz ki elimize bir veri gelsin diye. Ancak henüz elimizde bir veri yok” diye konuştu.

Akyön: Otellerin fiyat listesi henüz belirlenmeden açıklama yapıldı

Bakyön Turizm Direktörü Mustafa Akyön, KITSAB’ın kendileriyle iletişime geçtiğini ifade ederek, “Bakanlığın böyle bir çalışma yapmayı düşündüğünü, yer alıp almayacağımız bize soruldu” dedi. Akyön, böyle bir çalışmada seve seve yer alacaklarını ilettiklerini belirterek, çalışmanın biraz aceleye geldiğini, otellerin fiyat listesi henüz belirlenmeden açıklama yapıldığını kaydetti.

“İndirimli fiyatları bilmiyoruz”

Akyön, otellerin belirtilen 30 Ağustos- 10 Eylül tarihlerinde uygulanacak olan indirimli fiyatı bilmediklerini ifade etti. Akyön, “Bizlere resmi bir açıklama yapılmadı. Sanki basına bu haber verilirken erken davranıldı gibi. Ancak bu olay harika bir olaydır. Bakanlık bunu muhtemel Pazartesi günü hayata geçirecektir. Bu gibi anlaşmalar sürekli olmalıdır. Bilet fiyatları çok fahiş bir durumda. Vatandaş neredeyse yurt dışında tatil yapamıyor. Otellerin müsaitliği dışında otellerdeki indirim fiyatını bilmememiz bizim açımızdan daha büyük bir sıkıntıdır. Merit Otel’de sıkıntı olduğunu duyduk, ancak bu otelimiz zaten sürekli dolu olan bir oteldir. Bayramda doluluk hepsinde de olabilir, vatandaşlar diğer otellerimizi de tercih edebilir. Diğer oteller de 3-4 yıldızlı otellerdir. Bize sadece yüzde 40 indirim denildi. Örneğin, Ada Otel’e soruyoruz, fiyat bilgisi yok. Acapulco Otel’e soruyoruz, o da bize henüz bilgi gelmedi diyor. Bu anlaşma başarıyla sonuçlanırsa tebrik edilmesi gereken bir olaydır, keşke tüm oteller katılabilse” diye konuştu.

Merit Cryistal Cove:“Sadece üç gün yerli vatandaş indirimden yararlanabilecek”

Kampanyaya dahil olan Merit Cryistal Cove Otel’den alınan bilgiye göre, bayram olması dolayısıyla otelin ful dolu olduğu, söz konusu kampanyanın 28 Ağustos ile 30 Ağustos arası olan sadece üç gün 50 odasının müsait olduğunu, bu zaman diliminde yerli vatandaşa hizmet vermek istedikleri belirtildi.

Ada Beach Otel:“Bayramda kişi başı 200 lira, diğer günler 135 lira”

Ada Beach Otel resepsiyon sorumlusundan alınan bilgiye göre ise otelin 30 Ağustos- 10 Eylül tarihlerini kapsayan sürede müsait olduğunu, bayram günlerini içeren 1 Eylül- 4 Eylül arası kişi başı günlük ücretin 200 lira, diğer günleri kapsayan zamanlarda ise günlük kişi başı 135 lira olarak belirlendiğini ifade etti.

Acapulco Resort Hotel:“Sabit indirimli fiyat uygulaması yok”

Acapulco Resort Hotel’den alınan bilgiye göre ise 30 Ağustos- 10 Eylül tarihlerini kapsayan dönemde otelin müsaitlik durumunun uygun olduğu, ancak sabit indirimli fiyat uygulamasının olmadığı, indirimli net fiyatın verilebilmesi için tarih belirtilmesi gerektiği belirtildi.