Yeni Bakış'tan Melin Dobran'ın haberine göre, Balıkesir köyü Muhtarı Mürüde Erzen, köydeki en büyük sorunun yıkık dökük olan kerpiç evler olduğunu söyledi. Bu evlerin sahipleri olduğunu ifade eden Muhtar Mürüde Erzen, izni olmadan bu evlerin yıkılamayacağını belirtti. Erzen, zamanla yıkılan bazı kerpiç evlerin ise tehlike arz ettiğini de kaydetti. Yeni göreve gelen Değirmenlik Belediye başkanının, köy içinde temizlik başlattığını dile getiren Erzen, başkanın köyle ilgili bir takım projeleri olduğunu söyledi. Gençlerin köyde gidebileceği bir merkez olmadığını da ifade eden Erzen, belediyenin bu konuda çalışması olduğunu belirtti.

“Yıkık evler tehlike saçıyor”

“Köyde bulunan ve yıkılmış olan kerpiç evler tehlike saçıyor. Yasa gereği mal sahibinin izni olmadan yıkamayız. Bu evler hep Türk eviydi. 1968’lerde Türkler bu köyü terk etti ve boş kalan bu evler harabeye döndü. 1974 yılından sonra, gidenler yeni Rum evlerine yerleşti. Benden önceki muhtarlardan duyduğum kadarıyla, sahipleri bu evlerin yıkılmasına izin vermiyor. Orası eski Türk mahallesidir. Bu konuyla ilgili olarak Değirmenlik belediyesi ile görüşeceğim.”

“Yeni belediye başkanı çok duyarlı”

“Göreve yeni gelen Değirmenlik belediye başkanı, duyarlı davrandı ve köyde köklü temizlik başlattı. Köyde çöp, moloz ve yıkıntıları temizlettirdi. Köy tamamen temizlenene kadar devam edecek. Köyümüzde gençlerin gidebileceği bir merkez yok. Bölgenin eğlence ve sosyal aktivite merkezine ihtiyacı var. Belediyenin bu konuyla ilgili olarak bir takım projeleri var. Gençler, merkez olmadığı için parkta takılıyor. İçki içip taşkınlık yaptıkları zaman da ailelerden şikâyet geliyor. Bu sefer de çocuklar parka gidemiyor. Bir merkeze sahip olduğumuzda bu sorun bitecek diye düşünüyorum.”

“Başkan seçilir seçilmez faaliyete başladı”

 “Köydeki muhtarlık binası ve sağlık ocağı bir yerdedir. En kısa zamanda da tamiratına başlanacak. Belediye başkanı seçilir seçilmez köyümüz için faaliyete başladı. Bu durumdan oldukça memnunuz. Köyün kulüp binası yaklaşık 4 yıldır kapalı ve atıl vaziyette duruyor. Sadece kurul yapılacağı zaman açılıyor. Kulüp başkanının ilgilenmesi gerekiyor. Ayrıca belediye başkanı köydeki ova yollarını da yaptıracağını söyledi.”

“Sulama kuyumuz kurudu”

“Köyde bulunan kilisenin tamire ihtiyacı var. Vakıflar İdaresi’nin bu konularda yardımcı olduğunu duydum. En kısa zamanda bu konuya da el atacağız. Rum kesiminden vatandaşlar, bu kiliseye ayin yapmaya geliyor. Gelecekleri zaman ise içini temizlettiriyoruz ama önemli olan binanın dış tamiratıdır. Köydeki mevcut su kuyumuz kurudu. Geçen yıl kuyu açtırdım. Su verme süresi 4 saatten 15 dakikaya düştü. O 15 dakikada kuyudan çıkan su bahçelere gitmeye bile yetişmiyor. Biz de damlama sulama yöntemi yaptırdık. Şimdi bu sorunu çözmeye çalışıyoruz.”