Başbakan Erhürman, halka gerek olmadıkça yollara çıkmaması koşunda uyarıda bulundu. İhtiyacı olan vatandaşı konuk edebileceklerini dile getiren Erhürman, “Çalışmalar devam edecek ve sürekli teyakkuzdayız” dedi.

Ülkedeki yoğun yağışların sebep olduğu tahribat ve önlemler hakkında açıklama yapan Başbakan Tufan Erhürman, yoğun yağışın çok etkili olduğunu hatırlatarak, “Bu yağışlar çok yüksek rakamlar. Tüm yetkili birimler bölgelerdeydi. Sürekli bölgelerde bulunduk ve koordinasyon ile çalıştık” dedi.

“İHTİYAÇLI OLAN KİŞİLERİ KONUK EDEBİLİRİZ”

Bu saatler itibari ile Haspolat’ta hala yollarda su olduğunu belirten Erhürman, “Haspolat’ta vidanjör ile su çekimi yapılacak. İhtiyaçlı olan kişileri Sivil Savunma ve Kızılay ile konuk edebiliriz, ihtiyaç duyanlar Kıbrıs Türk Otelciler Birliği aracılığı ile konuk edebiliriz” diye konuştu.

“GEREK KALMADIKÇA RİSK ALMAMALIYIZ”

Bu akşam ve yarın için hazırlıklı olmak gerektiğinin altını çizen Başbakan, “Gerek duyulmadıkça yollara çıkılmamalıdır. Her türlü ihtimale karşı hazırlıklıyız, ama gerek kalmadıkça risk almamalıyız” ifadelerini kullandı.

“BARAJLARDAKİ TAŞMALAR KONTROLLÜ”

Yarın saat 11.00’den itibaren İskele-Karpaz bölgesinde yoğun yağış beklendiği için yola çıkmamakta gerektiğini vurgulayan Erhürman, “Gönyeli ve Kanlıköy barajlarındaki taşmalar, kontrollü taşmalardır. Ama tüm ihtimalleri değerlendirmeliyiz” dedi.

“BU AKŞAM GELECEK OLAN YAĞIŞIN GÜCÜNÜ TAM OLARAK TESPİT ETMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde tüm tedbirleri aldıklarını açıklayan Tufan Erhürman, “Bu akşam gelecek olan yağışın gücünü tam olarak tespit etmek mümkün değil” diye konuştu. “Çok gerekli olmadıkça yolda bulunmamakta yarar var… Teyakkuzdayız” Lefkoşa- Girne Anayolunda tek şeritte ulaşımın sağlandığını, çok gerekli olmadıkça yolda bulunmamakta yarar olduğunu, çünkü yoğun yağış ihtimali bulduğunu dile getiren Erhürman, “Çalışmalar devam edecek ve sürekli teyakkuzdayız” ifadelerini kullandı.

“ULAŞAMADIĞIMIZ İNSANLAR VARSA İHTİYAÇLARINI GİDERMEYE HAZIRIZ”

Sorunları gördüklerini, bundan sonrası için sorunların giderilmesi yönünde çalışmaların olacağını işaret eden Başbakan Erhürman, “Ulaşamadığımız insanlar varsa ihtiyaçlarını gidermeye hazırız. Halkımıza geçmiş olsun diyorum. Tedbirleri aldık, bireyler olarak da yurttaşlarımıza tedbirlerini alma çağrısında bulunuyoruz” dedi. 

“RESMİ RAKAMLARI PAYLAŞACAĞIZ”

Erhürman şöyle devam etti: “Bizim tespitlerimiz sonucu Haspolat 3 ev, ama belli sokaklar var ki; o sokaklarda tüm evleri su bastı. Taşkent’te de 3 evde hasar olduğunu tespit ettik. Dolular sonucunda çatılarda çökmeler olduğunu tespit ettik. Bazı hayvanların telef olduğunu öğrendik. Resmi rakamları paylaşacağız

 “YAZ AYLARI YARALARIN SARILMASI DÖNEMİ OLACAK”

Geçen yaşadığımız felaketten beri ciddi çalışma içerisindeyiz. Derelerle ilgili bilgiler aktarıldı. Yaz ayları yaraların sarılması dönemi olacak. Umarım yağış alan ülke oluruz, ama olsak da olmasak da bu yaraları sarmak zorundayız. Gece boyunca sürekli kamuoyuna yönelik mesajlar devam edecek.

KIBRIS POSTASI