Basın-Sen Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamada, “Değerli toplumumuz, malum karikatür Yunanlı bir sanatçı tarafından çizilmiş ve Afrika Gazetesi’nde ‘Yunanlının gözünden’ başlığı altında yayınlanmıştır. Bu konuda birilerine tepki gösterilecekse doğru adres bu karikatürü bilgimize getiren Afrika Gazetesi değil, bu çirkin karikatürü çizen Yunanlı sanatçıdır. Kendi topraklarımızda kimsenin bizi tehdit etme, hele de yargımıza müdahale edeceğini açıkça ifade etme hakkı da yoktur, haddi de yoktur” ifadelerini kullandı.

Kısa bir süre önce Kıbrıs Gazetesi’ne yapılmak istenenin, bugün Afrika Gazetesi’ne de yapılmak istendiğini savunan Basın-Sen, burasının Kıbrıs  olduğunu, Kıbrıslıların eleştiri düzeyinin ortada olduğunu belirterek, “Linç kültürü bu toplumun kültürü içerisinde yer almamaktır” dedi.

Sendika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Basın-Sen Yönetimi olarak Afrika Gazetesi’ne karşı yürütülen faşizan tepkileri ve bağımsız yargımıza yönelik yapılan tehditkar müdahale girişimini kınıyor, bunu yapanları toplumumuzdan özür dilemeye davet ediyor ve Afrika Gazetesi’ne dayanışmamızı belirtiyoruz.”