Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), dün Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen bir davayı takip eden Havadis Gazetesi muhabirlerinden Devrim Demir ve Yenidüzen Gazetesi'nden Ayşe Güler’in, zanlı yakınları tarafından sözlü saldırıya uğrayıp darp edilmesinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Basın-Sen Genel Sekreteri Serkan Soyalan yaptığı yazılı açıklamada, Devrim Demir’in fotoğraf makinesinin kırıldığı, saldırganın ise savcının emriyle tutuklandığı ve bugün “kasti hasar” ve “uygunsuz tavır ve hareket” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılacağı bilgisini paylaştı.

Soyalan, polis ve güvenlik ekiplerinin gözleri önünde gerçekleşen olayın kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kamu görevi yapan basın mensuplarının görevini yerine getirebilmesi için gerekli güvenlik ortamı polis ve güvenlik ekipleri tarafından sağlanması gerekmektedir. Polis ekiplerinin bu zafiyeti bir an önce gidermesi, halkın haber alma özgürlüğüne yönelik düzenlenen bu saldırıların önünün alınması gerekmektedir” ifadelerini kullandı. 

Yaşanan olaydan duyulan üzüntüyü dile getiren Soyalan, Devrim Demir’e ve Ayşe Güler'e geçmiş olsun dileklerini ileterek, saldırganların yasaların emrettiği en ağır şekilde cezalandırılması için konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.