Yerel yönetimlerin önemli görevleri arasında şehirde yaşayan 65 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın hayatlarına yardımcı olmak, yanlarında olmak ve hayatı kolaylaştırmaktır olduğu bilinciyle hareket eden Lefkoşa Türk Belediyesi, 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeni ile Yaşlılara Hizmet Birimine üyelerine özel bir gezi turu düzenliyor. Birime üye 2 bin 500 kişiden yaklaşık 2 bininin katılacağını bildirdiği gezilerinin ilki dün gerçekleştirildi.

Hz. Ömer Türbesi ziyaret edildi, sonrasında öğlen yemeği yenildi

Günlük 150-200 kişilik gruplar halinde organize edilen ve yaklaşık 10 gün sürecek geziler kapsamında dün LTB tarafından tek tek evlerinden aranan üyeler, otobüslerle ilk durak olarak Hz. Ömer Türbesi’ne götürüldü. Türbe ziyaretinde kimi üyeler inançlarının gereklerini yerine getirirken, kimileri tütsü yaktı, kimileri ise güneşin, denizin ve manzaranın keyfini çıkardı.

Buradan hareket eden kafile, öğle yemeği için Çatalköy’de bulunan bir otele geçti. Burada açık büfe şeklinde düzenlenen ve üyelerin sağlık durumlarını da göz önünde bulundurarak hazırlanan menülerden tadıldı. Büyüklerimiz, bir yanı dağ, diğer yanı deniz manzaralı ortamda keyifli sohbetlerini müzik dinletisi ile tatlandırdı.

Başkan Harmancı: Onların tecrübeleri bizim yolumuza ışıktır

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediye olarak, sadece hafta dolayısı ile değil,  her gün yaşlılarımızın yanında yer aldıklarını belirterek, bundan dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ifade etti. Yerel yönetimlerin önemli görevleri arasında şehirde yaşayan 65 yaş ve üzeri yurttaşlarımızın hayatlarına yardımcı olmak, yanlarında olmak ve hayatlarını kolaylaştırmak olduğunu dile getiren Başkan Harmancı, onların tecrübelerinin kendi yollarına ışık tuttuğunu aktardı.

Hizmetleri rakamlarla da ifadelendiren Başkan Harmancı, 2014-2018 yılları arasında 4 bin 842 kez kan alımı, 14 bin 314 kez hastane hizmeti (fizik tedavi/ diyaliz/ doktor kontrolü/ tahlil) 42 bin 885 kez tansiyon ölçümü, 32 bin 761 kez şeker ölçümü, 885 kez pansuman hizmetinde bulunulduğunu açıkladı.

Başkan Harmancı ayrıca 4 bin 297 kez berber ve kuaför hizmeti ve 33 bin 305 kez Paylaşım Mutfağı'ndan yemek dağıtım hizmetinde bulunulduğunu belirtti. Harmancı, bunlar yanında her anneler ve babalar gününde imkânlar çerçevesinde naçizane birer hediye, yenil yılda onurlarına yemek ve bu hafta olduğu gibi farklı bir şehirde gezi ve yemek organizasyonu yaptıklarını sözlerine ekledi.