Havadis'ten Devrim Demir'in haberine göre, Lefkoşa Surlariçi’nde koskoca bir tarih yıkılmaya yüz tutu. Asırlık yıllık birçok ev boş ve harap halde kaderine terk edilmiş. Pencereleri, panjurları çürümüş balkonları yarım yamalak, duvarları yıkık veya yıkılmak üzere olan bu yapılar aynı zamanda turistler ve bölgeden geçen vatandaşlar için tehlike de saçıyor. Sayıları oldukça çok olan bu evler görüntü kirliliğine yol açarken çocuk ve gençlerin uyuşturucu yuvası halini alıyor. Bölge sakinleri ise oluşan durumdan endişe duyuyor.

Kötü imaj yaratıyor

Turistlerin uğrak yeri olan Surlariçi’nin bu hali ülke adına da kötü imaj yaratmakta. Unutulmuş olan bu evler önünde fotoğraf çeken turistlerin ülkelerine döndüklerinde anlatacakları bu kareler ülken, utanç kaynağı durumunda.

Tehlike saçıyor

Tarihi binaların, yıkık hali her geçen gün daha da tehlike saçıyor. Çürük balkon ve panjurlar yoldan geçen araç ve insanların her an üzerine düşebilecek gibi duruyor.  Çatlak duvarları, yerinden çıkmış taşları, yıkılmak üzere olan ahşap balkonları her an çöküp ciddi bir can ve mal kaybına sebebiyet verebilir.

Uyuşturucu kullanılıyor

Genç ve çocukların uyuşturucu madde için kullandığı bu binalar, içerisinde mahsur kalıp yıkılma tehlikesi yaşamalarına sebep olabilecek durumda. Çevre sakinleri de çocuklar için duydukları endişeyi dile getirmekte.