İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, 55 yıl önce kurulan polis teşkilatının ülkenin huzuru, insanların can ve mal güvenliğini için ortaya koyduğu özverinin, cesaretin ve çalışkanlığın takdire şayan olduğunu kaydetti.
Polisin yasalarla ve altyapıyla güçlendirilmesinin elzem olduğunu da kaydeden Baybars, “Personel, teknik donanım ve araç gereç eksikliklerinin giderilmesiyle çok daha güçlü bir polis teşkilatımız olacak” dedi.
İçişleri Bakanı Baybars, polis teşkilatının 55’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Baybars’ın mesajı şöyle:
“30 Haziran 1964’te temelleri atılan KKTC polis örgütümüzün ülke huzuru, insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak için 55 yıldır ortaya koyduğu özveri, cesaret ve çalışkanlık takdire şayandır. Polis teşkilatımız, kuruluşundan bugüne kurumsallaşma bağlamında birçok eksikliklere rağmen çok yol kat etmiştir. Bugün, polis teşkilatımızın gerek yasalarla gerekse de teknik altyapı donanımlarıyla elini güçlendirmenin elzem olduğu ortadadır. Çok zor şartlarda 7/24 görev icra eden polis teşkilatımız personel, teknik donalım ve araç gereç eksikliklerinin giderilmesiyle çok daha güçlü olacaktır. Zor koşullarda çeşitli olumsuzluklara, eksikliklere rağmen görevlerini özveriyle ve eksiksiz yapmaya çalışan Polis teşkilatımızın 55. kuruluş yıldönümünü canı gönülden kutlarım…”
Polis bugünkü hali ile ileriye gidecek durumda değildir. Sahipsiz kalmış bir teşkilattır. Uzun dönemleri kapsayacak bir yönetim şekline dönüşmelidir. İki yılda bir değişen bir komutanlık ile işler yürümüyor.
Her komutanın bir idaresi vardır. İki kılda başlamadan bitiyor. Başbakanlar malim. Her yıl değişiyor. Bu yapıda bir teşkilatta uzun süreli projelerin yapılması bile imkansız.
Bir komutanlık döneminde yapılan terfi bile mahkemede üç komutan eskiterek beş yıl sonra netleşiyor. Başlatılan bir tahkikatın neticesini komutan göremeden ayrılıyor.
Ben teşkilatın içinden emekli oldum. O günler daha zordu. Ancak personel sıkıntısı bu derece değildi. Nakil ve terfi sistemi daha iyi idi. Karakollar kapatılmamış ve halka hızmet daha iyi götürülüyordu.
Bakanımız bir polis çocuğudur. Küf kokan eski bir karakolda nasıl görev yaptığımızı biliyor. Babası o eski at ahırından bozma tahkikat odasını kaktüs çiçekleri ile süslüyordu. Şimdi görünce anılar canlandı. Polisi kutlaması çok sev
Ndirici.
Polisin çalışmaları/hızmetleri takdire şayan, siyasiler takdire şayan ki aynı partiler çoğunlukla da aynı kişiler seçiliyor. Memlekette asayiş kalmadı, sorma gir hanı nüfustan fazla kaçak, uyuşturucu, yolsuzluk, kumarhaneler yerli dolu, trafik kaza şampiyonluğu, arabalarda kavga malzemeleri ilkyardım malzemesinden çok vs.
Bu 3'lü(Polis, Siyasiler ve suçlar/suçlular) hepsi birden başarılı/etkin/şampiyon nasıl olur???????????
Sn. Baybars hızmetlilere kuruluş yıldönümü veya özel günlerinde methiyeler düzerek gerçekler örtbas edilemez. Kendini kandıran basarısız sınıfta kalmış bir toplumuz. Yolsuzluklar cenneti.
The End
Hüseyin dayı haklısında sanki baybarsın söyledikleri özel kalem müdürünün yazdıgı tören konuşmalarından biri gibi..laf çok icraat yooookkk