Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun kuruluş yıldönümü resepsiyonu saat 11.00’de yapılacak. Kurumda yer alacak resepsiyon BRT’de canlı yayınlanacak.

Zamansız yitirilen BRT çalışanlarından dolayı mütavazi bir program uygulan; müzik ve eğlence yer almayacak. Resepsiyonda kuruma 25 yıl hizmet veren personele plaketleri verilecek.

Araştırmacı Yazar Bülent Fevzioğlunun kaleme aldığı Bayrak Radyo Televizyon Kurumunu'n ilk 25 yılını, 1963-1988 yılları arasındaki gelişimini anlatan “Garajdaki Akülerden Türksat 1 C Uydusuna” isimli kitap da resepsiyonda tanıtılacak. 

“BRT, ÇOK ÖNEMLİ BİR İLETİŞİM KAYNAĞI”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, kurumun kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda 25 Aralık 1963’ün , Kıbrıs Türkünün haklı gururunun yaşandığı gün olduğuna işaret etti. Özkurt, BRT’nin ülkemizde çok öenmli bir iletişim kaynağı olduğuna vurgu yaptı.  

“O karanlık ve zor günlerde, Bayrak! Bayrak! Bayrak! diyerek yola çıkan, bir avuç kahraman, kurdukları radyoyla Kıbrıs Türkü'ne yalnızca ses değil; yeni bir nefes, yeşeren bir umut ve heyecan olmuşlardı.” diyen Özkurt, büyük bir azmin sonucu kurulan Bayrak Radyosunun, kısa sürede televizyonunu da yanına alarak, Kıbrıs için önemli bir iletişim kaynağı olduğunu vurguladı. 

“Kaliteli ve güçlü içeriğimizle, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu olarak, KKTC'nin en iyi şekilde tanıtılması ve sesinin yurt dışında duyulması adına üzerimize düşen ne varsa, eksiksiz bir disiplinle yerine getirmeye çalışıyoruz” diyen Meryem Özkurt, Kurumun, doğruluk ve tarafsızlık ilkelerini benimseyerek kamu yayıncılığı sorumluluğunu yerine getirdiğine işaret etti.

Meryem Özkurt mesajında “Kullandığımız  teknolojiler ve uydu yayınları sayesinde, sesimizi sadece Kıbrıs'a değil dünyaya duyuruyoruz. Yeni yılda, yeni alt yapı yatırımları yapmayı planlıyor ve hız kesmeden gelişerek büyümeye odaklanıyoruz” dedi.