Havadis Gazetesi’nden Devrim Demir’in haberine göre: Güzelyurt bölgesinde bayramın ilk gecesi  organize edilen Türkmen gecesi kanlı bitti.

Aşırı alkol tesiri altında olan Türkmenistan uyruklu zanlılar Dovletgeldi Bazarow, Ahmed Zayytov, Shavket Hamrayev ve Farhat Hamrayev arasında çıkan kavgada Bazarow tasarufundaki çakı ile Zayytov ve Hamrayev’i bıçakladı.

Polise verilen bilgi üzerine kısa sürede yakalanan zanlılar, yapılan sorgulamada suçlarını itiraf etti.

Aleyhlerindeki soruşturma tamamlanan zanlılar, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar.

Yargıç Rauf Kürşad,  zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak  maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanarak serbest bırakılmalarına karar verdi.

Geceyi hücrede geçirdiler

Güzelyurt Polis Müdürlüğü Adli Şube2de görevli polis memuru Sadi Sancak, olayla ilgili bulguları aktardı.

Sancak,  Akçay’da 21 Ağustos  tarihinde saat 23.30 sıralarında umumi bir yerde aşırı alkol tesiri altında aralarında tartışma çıkan zanlılar Dovletgeldi Bazarow, Ahmed Zayytov, Shavket Hamrayev ve Farhat Hamrayev’in bir kavgada yer aldıklarını söyledi.

Polis memuru,  kavga sırasında zanlı Bazarow’un kanunsuz olarak tasarrufunda bulundurup taşıdığı kesici açılıp kapanan çakı ile zanlı  Zayytov’un sırtına saplayıp 1×1 cm ebatlarinda kesmek ve yine aynı çakı ile Hamrayev’in göğsüne saplayıp 2×2 ebatlarında kesmek suretiyle her iki şahsı da yaraladığını söyledi. Sancak,  olay yerine polisin gelmesi üzerine kavgada yer alan 4 zanlınında tutuklandığını ve Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen tedavilerine müteakip taburcu olduklarını mahkemeye aktardı.

Polis memuru Sadi Sancak mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını olayda kullanılan bıçağın emare alındığını belirterek çalışma izinli olan zanlıların  mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.