Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli basın toplantısında, 2019 yılında devam eden ve yeni projelendirilen projelerle ilgili bilgi verdi.

Gönyeli Belediyesi’nin “Yüksek Yaşam Standartlı Kent” ana başlığı ile düzenlediği basın toplantısı Merit Lefkoşa otelde gerçekleştirildi.

Basın Toplantısı öncesi kısa bir giriş konuşması yapan Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli, Gönyeli’de yaşam standartlarının yükseltilmesi için bir çok projeye imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini söyledi.

Daha sonra, tamamlanan “Gönyeli Belediye Bulvarı” projesi ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Sunumun ardından yeniden söz alan Başkan Benli,belediyenin yakın geçmişte yaptıkları ve yeni dönemde neler yapacağı hakkında bilgiler verdi.

Benli, Gönyeli yollarına kaldırım yapımının devam ettiğini kaydederek, 2025 yılında tamamlanması öngörülen yaya yollarının altyapı ve her türlüdüzenlenemeri ile birlikte başlatılacağını kaydetti.

Gönyelinin tüm altyapısının Fibet Optik olabilmesi adına “Gönyeli Net” projesinin projesinin gündemde olduğunu da kaydeden Benli, devam eden 3 çocuk parkının da yeni dönemde sonlandırılacğınıve bölgede çocukların rahatlıkla ulaşabilecekleri parkların olacağını söyledi.

Başkan Benli, kapalı tenis kortları, 260 kilometrelik cadde yollarının yenilenmesi, yağmur suyu direnaj sisteminin yenilenmesi, Yüksek basınçlı su sistemine geçiş projesi ve Gönyeli ilkolulunda devam eden çalışmaların da 2019 yılında neticelendirileceğinin altını çizerek, yaşanan sel felaketleri karşısında Gönyeli Afet Değerlendirme toplantılarının düzenli olarak yapılmaya başlanacağını dile getirdi.

Uzun zamandır gündemi meşgul eden Lefkoşa-Güzelyurt anayolundaki Alt-Üst geçit projesiyle ilgili de bilgi veren Ahmet Benli, bu projenin bütün izinlerinin ve yetkilerinin alındığını ve uygulanması halinde Gönyeli trafiğini çok büyük oranda rahatlatacağını kaydetti.

Şuan mahkeme tarafından ara emri ile projenin yapımının durduğunu da ifade eden Benli, “Biz belediye olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yolun üst kısmının trafiğe açılması için hukuksal bir olabilirlik varmı bakıyoruz” dedi.