Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, Girne veya başka bir bölgede dini vasıflı okul yapılması için arazi kiralanmasının söz konusu olmadığını, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının da kaliteli eğitim alacağı, uluslararası nitelikte okul yapılmasının hedeflendiğini söyledi.

Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Benter, dün ve bugün bazı gazetelerde, Kıbrıs Vakıflar İdaresi  tarafından Girne’de kiraya verilen 70 dönümlük arazi üzerinde imam hatip lisesi açılacağı haberlerinin içeriğinin doğru olmadığını kaydetti.

Benter: “Ne Girne’de ne de başka bir bölgede dini vasıflı bir okul yapılması söz konusu değildir. Türkiye Maarif Vakfı ve KKTC Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde, ekonomik durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının da kaliteli eğitim alacağı bir okul yapmayı öngörmektedir. Ana okuldan lise seviyesine kadar, kaliteli, uluslararası nitelikte eğitim kompleksi yapılacaktır” dedi.

Söz konusu haberlerde, Girne’de okulun yapılacağı arazi konusunda verilen bilgilerin de gerçeği yansıtmadığını belirten Benter, 10 yıllık kiralama kararının Vakıflar Yönetim Kurulu’nda imzalandığı, kararın, Bakanlar Kurulu’na gönderilmesinin ise gündemde olmadığını ifade etti.

Haberde, İskele’de dini vasıflı okul yapılacağı iddiasının da doğru olmadığını kaydeden Benter, “Türkiye Maarif Vakfı, ‘KKTC Uluslararası Maarif Okul Projesi’ ile Girne Ozanköy’de anaokulu, ilkokul ve lisenin olacağı uluslararası bir eğitim kompleksi inşa etmeyi hedeflemektedir” dedi.

Benter, Projede eğitim standardının Türkiye Maarif Vakfı standartlarına uygun olması, eğitim dilinin belli bir seviyeden sonra İngilizce olması, ihtiyaç hissedilen dillerin seçmeli olması ve Avrupa’da lisans/ lisan üstü eğitim imkanı sağlanmasının öngörüldüğünü ifade etti.

Benter, okul bünyesinde hobi bahçesi, spor sahaları, tenis kortu alanları ve mutfak, drama, müzik, resim, masal, matematik, mekotranik alanları, yaşam becerileri eğitim merkezleri ve gençlik merkezlerinin yer alacağını da ekledi.