Diyalog'dan Hüseyin Çiçek'in haberine göre, Gazimağusa’da, “Kalliland” diye anılan bölgede, 25 Ağustos 2016 tarihinde, Narkotik Şube ekiplerinin yaptığı operasyon sonucu, tasarrufunda 825 miligram ağırlığında “Sentetik Cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulundurmaktan suçlu bulunan  Ümit Kabukçu, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından, aleyhine getirilen davadan 5 ay hapse mahkum edildi.

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan Yargıç Temay Sağer, sanığın işlemiş olduğu suçun son zamanlarda yaygınlık gösteren ve Ağır Ceza Mahkemeletinin gündemini en fazla meşgul eden uyuşturucu tasarrufu ile ilgili olduğunu ve konu suçlara ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.

Sanığın benzeri 2 sabıkası olduğuna ve bu sabıkaların bir tanesinin yakın zamanda olduğuna dikkat çeken Sağer, bu hususun da sanık aleyhine ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildiğini kaydetti. 

Sanığa kamu yararı gereği hapislik dışında bir ceza verilemeyeceğini belirten Sağer, sanığı, uyuşturucu tasarrufu suçundan 5 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.