Kıbrıs Postası'ndan Rahmican ÇALIŞKAN'ın haberine göre, Benzinciler Birliği’nin devletin yetersiz ekonomi politikalarına karşı KKTC genelinde grev başlatma kararı aldığı iddia edildi.

Kıbrıs Postası’na konuşan Benzinciler Birliği Başkanı Levent Çağdal, “Henüz bir grev kararı yok” diyerek iddiaları yalanladı.

“HÜKÜMET HALÂ BENZİNCİLERİN KÂR MARJLARINI YÜKSELTMEDİ”

Benzinciler Birliği’nin yaptığı toplantıda yönetim kuruluna grev yetkisinin verildiğini de sözlerine ekleyen Çağdal, yaklaşık 6 aydır ekonomik krizin devam ettiğini, ancak hükümetin halâ benzincilerin kâr marjlarını yükseltmediğini anlattı ve hükümetten benzincilerin kâr marjlarını yükseltmesini beklediklerini ifade etti.

“FAİZLERLE BİRLİKTE KREDİ KARTI ALIŞVERİŞLERİ DE YÜKSELDİ”

Ekonomik kriz içerisinde faizlerin yükselmesiyle kredi kartı alışverişlerinin de yükseldiğine dikkat çeken Levent Çağdal, kredi kartı alışverişlerinde işletmelerin en az yüzde 3 bazı işletmelerin de yüzde 4’lere kadar çıkan giderleri olduğunu vurguladı.

“MAAŞIMIZIN HEMEN HEMEN YARISI KREDİ KARTI KOMİSYON GİDERLERİNE GİDİYOR”

Akaryakıt fiyatlarını hükümetin belirlediği için değişiklik yapamadıklarını hatırlatan Çağdal, şu anda kâr marjlarının yüzde 8,5 olduğunu, vatandaşın akaryakıt aldığında kredi kartları ödediği takdirde ise, yüzde 3’ünün kredi kartı komisyon gideri olduğunu belirterek, “Bu ciddi bir sıkıntı, maaşımızın hemen hemen yarısı kredi kartı komisyon giderlerine gidiyor” diyerek sözlerini noktaladı.