Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, Ankara’da EYFOR 8  Uluslararası Eğitim Yönetimi Formu’na katıldı.

Bakanlıktan yalpan açıklamaya göre formda bir de konuşma yapan Berova, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı olarak eğitim sistemlerinin gelecek nesillerin yetiştirilmesindeki önemini vurgu yaptı.

Eğitimi yönetme dışında bir veli olarak sokaktaki insanla birebir temasın önemine değinen Berova, siyasetçilerin ve siyasetin, eğitimi daha ileriye götürmekteki yerinden ve rolünden bahsetti.

Berova, yaşanılan coğrafya üzerinde ülkeyi daha da ileriye taşımak ve çocukların en iyi şekilde eğitim alıp, yetişmeleri adına önemli bir görev üstlendiklerini söyledi. Bu noktada organizasyonun önemli olduğunu kaydeden Berova, bunun gibi oluşumların devleti var ettiğini ve devamlılığını sağladığını ifade etti.

Bir devletin kurulmasının çok uzun ve meşakkatli bir süreç olduğunu ve çok acılar çekildiğini kaydeden Berova, devlet kurmanın ve devamlılığını sağlamanın, toplumun refahını daha da üst seviyelere çıkarmanın ancak eğitimle mümkün olduğunu, çocuklara gerekli eğitimin verilememesi durumunda sonucun da hayırlı olmayacağına belirtti.

"ÜLKENİN SONU ANLAMINA GELİR"

Özdemir Berova, günümüzde birçok ülkenin ciddi sorunlarla boğuştuğuna işaret ederek, “Yanı başımızda bir ateş çemberi olduğunu unutmamamız gerekiyor. Böyle bir duruma düşmemek için de eğitimle birlikte toplum adına iyi şeyler üreterek, eğitimli insan gücüyle ülkeyi daha müreffeh günlere taşımamız gerekiyor” dedi.

Bunun yapılamaması halinde toplum gereklerinin devamlılığının sağlanamayacağını ve ülkenin sonu anlamına geleceğini ifade eden Berova, işte bu noktada öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirtti.

"ESAS KONU ÇOCUKLARIN NASIL YETİŞTİRİLMESİ"

Esas konunun çocukların nasıl yetişmesi gerektiği olduğunun altını çizen Berova, şöyle devam etti:

“Biz çocuklarımızdan nasıl yetişmesini bekliyoruz? Esas konu bu. Düşünebilen, dünyayı anlayabilen, bu vatanın nasıl vatan olduğunu anlayabilen, yaşanan hadiselerin önemine varan, milli değerlerimize sahip çıkan bireyler yetiştirmeliyiz.  Onlara üzerinde vatan olarak yaşadığımız bu toprakları daha da ileriye nasıl götürebiliriz düşüncesini aşılayıp,  toplumumuzun refahını nasıl sürdürülebilir bir noktaya taşıyabiliriz meselelerini verebildiğimiz çocuklar yetiştirmeliyiz.”

Eğitim sistemin planlanması için, içerisinde iyi yetişmiş personelle birlikte, eğitim vermeye gönülden bağlı kişilerle yürümenin önemine değinen Berova, bu ve bunun gibi organizasyonlarla eğitim sisteminin daha da ileri durumlara taşınabileceğini belirtti.

"EYFOR 8 BAŞARILI SONUÇLAR DOĞURACAK"

EYFOR’8 ‘in başarılı sonuçlar doğuracağına inandığını söyleyen Berova, eğitim alanında son 15-20 yılda çok büyük aşamalar kaydedildiğini, dinamiklerin sürekli gelişip değiştiğini ve bundan sonra da böyle devam edeceğini söyledi.

Öğretmenlere eğitimde büyük görevler düştüğünü yineleyen Berova, bilginin öğrenciye aktarılmasının hayati bir konu olduğunu ve bunun da çok zor bir iş olduğunu farkında olduklarını kaydetti.