Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ile Güney Kıbrıs’tan PEO’ya bağlı SIDIKEK Sendikası, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla ara bölgede kadın üyelerine yönelik ortak etkinlik düzenledi.

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı’nın da hazır bulunduğu etkinlikte, sendika üyeleri kadın çalışanlara zeytin fidanı hediye etti.

BES’ten yapılan açıklamaya göre, etkinlikte konuşan Harmancı, “kadının emek dünyasındaki mücadelesinin herhangi bir etnik temele ve ulus kimliğine dayanmadığını, problemlerin ortak olduğunu, bu ortak problemlere ortak mücadele alanları oluşturulması gerektiğini” belirtti.

Bugün gerçekleştirilen etkinliğinde bu yönde atılan bir adım olduğunu ifade eden Harmancı, her iki cinsiyetin de eşit haklara tabi  olana kadar hem siyasette hem de emek dünyasında ortak mücadele edilmesinin önemine işaret etti.

Kadının doğumdan itibaren sosyal ve toplumsal ayrımcılığa maruz kaldığını belirten Harmancı, bunların yıkılmasına yönelik çalışmalar yapılmasının cesaret işi olduğunu vurguladı.

BES Başkanı Mustafa Yalınkaya ile PEO-SİDİKEK Genel Sekreteri Andonis Neofitu da konuşmalarında, tüm Kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar  Günü’nü kutlayarak,  etkinliğe katılan ve etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Etkinlikte Lefkoşa Belediye Orkestrası müzik dinletisi sundu, Hristina Hristofya ile Ülkem Karabiber de Neriman Cahit’e ait “Çook Geç Kaldık Kleopatro” isimli şiiri Türkçe ve Rumca okudu.