Sağlık Bakanı Filiz Besim Gazimağusa’da bulunan özel hastahanelere ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Besim ziyareti çerçevesinde ilk olarak Mağusa Tıp Merkezi’ne gitti.

Burada BRT’ye yaptığı açıklamada bulunan Besim, kamu ve özel sektör hastahanelerinin ayrı düşünülemeyeceğini, sağlığın bir bütün olduğunu belirterek, kamu ve özel sektörün uyumlu çalışması halinde kaliteli bir sağlık sistemine ulaşılacağını söyledi.İnsan kaynakları ve altyapı bakımından olanakların sınırlı olduğuna dikkati çeken Besim, başarı ve kaliteyi yakamak için kaynakların ortak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Ziyaretleri çerçevesinde daha iyiyi bulmak adına fikir alışverişi de yapacağını dile getiren Besim, sağlığa yapılan yatırımın insana yapıldığına vurgu yaptı.

Mağusa Tıp Merkezi Hastahanesi Başhekimi Dr. Selçuk Çağsın da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, hastane olarak amaçlarının halka kaliteli sağlık hizmeti sunmak olduğunu söyledi.Sağlık Bakanı Filiz Besim daha sonra Mağusa Yaşam Hastahanesi ve Kunter Güven Hastahanesi’ni ziyaret ederek temaslarını tamamladı.