Hükümetin kurulduğu günden bugüne Başbakanlık’ın yaptığı çalışmalar, 40 sayfalık bir  kitapçıkta toplandı.

Başbakan Tufan Erhürman’ın Başbakanlık’ta düzenlediği basın toplantısında basına dağıtılan kitapçıkta, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Halkın Partisi (HP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ve Demokrat Parti’den (DP) oluşan dörtlü koalisyon Hükümeti kabinesinin 2 Şubat’ta Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından onaylanmasının ardından, Cumhuriyet Meclisi’nde 15 Şubat’ta güvenoyu aldığı anımsatıldı.

SPOR DAİRESİ

Kitapçıkta yer alan diğer konular da özetle şöyle:

“Spor Dairesi, Akdeniz köyünde, Lefkoşa Şehit Hüseyin Ruso Stadı’nda, Serdarlı’da, Karaağaç’ta, Sipahi’de, Dumlupınar’da, Geçitkale’de, Denizli’de, Göçmenköy’de, Lefke’de, Bostancı’da çeşitli spor tesislerinde, Atatürk Spor Salonu’nda ve Güzelyurt’ Spor Salonu’nda altyapı, tamir ve tadilat çalışmaları yaptı.

BET OFİSİ SAYISI 51’DEN 42’YE İNDİ

Spor Dairesi’nin sorumluluk alanındaki bet ofisleriyle ilgili düzenleme çalışmaları ve 18 Mayıs’ta imzalanan kayıt koşullar sözleşmeleriyle, açılabilecek bet ofisi sayısı 57 olurken, aktif durumdaki bet ofisi sayısının da 51’den 42’ye inmesi sağlandı.

Spor Şurası’nın ekim ayı içinde toplanması için çalışma başlatılırken, Beden Eğitim ve Spor Yasası’na ilişkin değişiklik taslağı Bakanlar Kurulu’na sunuldu.

DEVLET PLANLAMA ÖRGÜTÜ

Devlet Planlama Örgütü, yatırımcılar için bazı kitaplar yayımlarken, ekonomik göstergelerle ilgili raporlar ve rakamlar da açıkladı.

11 Mayıs’ta Devlet Planlama Örgütü Sosyal ve Ekonomik Konsey Toplantısı yapıldı.

 e-DEVLET YÜRÜTME KURULU

Başbakanlık bünyesindeki e-Devlet Yürütme Kurulu, yasa taslağı üzerinde çalışmaya başladı. Gözden geçirilen Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’nın ay sonunda önerge olarak sunulması hedef.

Cumhuriyet Meclisi, Sayıştay Başkanlığı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Hukuk Dairesi, Mahkemeler ve Merkez Bankası’nın Elektronik Belge Yönetim Sistemi’ne dahil edilmesi çalışmaları tamamlanarak resmi yazışmaların elektronik ortamda gerçekleştirilmesi sağlandı.

Gümrük, eğitim gibi alanlarda bilgi sistemleri; şirketler, mekânsal adres, veritabanı tasarımı gibi projeler için çalışmalar başlatıldı.

En geç haziran ayında devreye konulması hedefiyle ‘e-Devlet Kapısı Projesi’ analiz çalışmaları tamamlandı.

Bürokratik işlemleri azaltacak bu hizmetin sağlanması ile birlikte, halen faal durumda olan ve sadece kişiye özel bilgileri içeren e-devlet portalı yeni portala aktarılacak ve hazırlıklar tamamlandıktan sonra devreye sokulacak bu sistemle bazı dokümanlar herhangi bir bakanlığa veya daireye gitmeden elektronik ortamda çözülecek.”

DİĞER PROJELER

Başbakanlık bünyesindeki diğer projeler arasında Lefkoşa’da engelsiz bir kent parkı yapılmasını içeren “Genç Tepe Projesi” yer alıyor. Proje, KTMMOB’den alınan görüş ve önerilerle revize edilecek.

Kitapçığa göre, bir diğer proje olan Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi Taşkın Önleme Projesi’yle bölgedeki su taşkınlarının önlenmesi için adım atıldı. Haziran ayında ihaleye çıkılması hedeflenen projenin 13 milyon TL civarında mali boyutu olacağı öngörülüyor.