Uçak biletlerindeki astronomik rakamlar gündemdeki yerini koruyor. Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız KITOB Başkanı Fethi Özboğaç gazetemize açıklamalarda bulundu. Özboğaç bilet fiyatlarını Türkiye’den iki uçak firmasının uçuşlarını durdurmasına bağlayarak “Bu yaz döneminde müthiş bir talep var ülkemize. Bu artışın neticesinde fiyatlar da çok yükseldi. Uçak fiyatlarının eskisi gibi olmayışından dolayı büyük sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

“EK SEFER KONULMASI GEREKİYOR”

Özboğaç, uçuşların arttırılması gerektiğini belirterek “Yaz döneminde ek seferler konulması lazım. Ek sefer koymuyorlar, böylelikle ne oluyor kalan son 30-40 koltuk çok yüksek rakamlara satılıyor. Kar oranları da ciddi şekilde artıyor” dedi.

“OTELLERİMİZ CİDDİ ŞEKİLDE ETKİLENDİ”

Fiyatların artışının otelleri ciddi şekilde etkilediğini söyleyen Özboğaç “Tabii ki etkileniyoruz. Misafir buluyoruz, otel fiyatlarımız uygun olsa bile uçak fiyatlarının çok yüksek oluşu bizi çok etkiliyor” dedi.

“BAKANLIKLAR ÖNLEM ALMALI”

Herkesin bu sorunun farkında olduğunu belirten Özboğaç “Turizm Bakanlığı da Ulaştırma Bakanlığı da bunların önlemini almalı. Ek seferler koydurmalı, daha büyük uçaklara geçilmeli. Firmalara baskı oluşturmak lazım. Firmalar uçakları artırarak kendi kendilerine arz yaratmış olacaklar. İstedikleri fiyatlara satamayacaklar. Ona göre ayar yapıyorlar. Bu yüzden devlet kanadıyla bir baskı altına gidilmeli” dedi.

“YENİ FİRMALAR TEŞVİK EDİLMELİ”

Özboğaç bu sorunun başka bir çözümünün de firmaların teşvik edilmesi olduğunu belirterek “Yeni firmaların uçması, teşvik edilmesi gerekiyor. Firmaların akışıyla bu sağlanabilir. Önümüzdeki günlerde bu daha da artacak. Bayram döneminde çok daha fazla talep bekliyoruz. Bayramda da fiyatlar yine astronomik olacak. 1500- 2 bin TL arası olacak.” dedi.

“İNGİLTERE’YE 60 STERLİNE GİDİLİYOR”

Fiyatlardaki fahişliği verdiği bir örnekle niteleyen Özboğaç “Geçenlerde bir arkadaşım İngiltere’ye uçuş aldı. 60 sterline gitti. Düşünün bizim buradan bir buçuk saatlik yere 400-500 Türk Lirası’na giderken İngiltere’ye 60 sterline gidiyorsun. Fiyatların acilen düzenlenmesi gerek ilgili bakanlıkların tavan fiyat belirlemesi lazım” dedi.

“KAMPANYA KÜÇÜK TESİSLERE YÖNELİK”

Son olarak da Turizm Bakanlığı’yla ortaklaşa düzenlenen yerli turiste yönelik kampanyayla ilgili görüş belirten Özboğaç “Bakanlığın isteğiyle ortaklaşa olarak böyle bir kampanya başlattık. Tabii basında %40 olacak gibi bir hava yaratıldı ama bütün tesisler bu oranda indirim yapamaz. Ben kendi tesisim için söyleyeyim indirim oranım %10’dur. Bayram dönemimizde birçok tesis dolu. Bu kampanya aslında küçük tesislere yönelik olarak yapıldı. Büyük oteller de listede var ama muhtemelen kimse yer bulamayacak orada. En yoğun dönemleri bayram dönemidir. Yerli halkı biraz daha desteklemek lazım. Boş odalara kaydırmamız gerekiyor. Güzel bir kampanya olacak. Umarım beklenen katkı sağlanır” diyerek sözlerini bitirdi.