Bilgi Edinme Hakkı Yasası uyarınca oluşturulan Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu’na atamalar yapıldı.

Buna göre kurulda Başbakanlık Müsteşarı Hasan Alicik, DAÜ’den Yrd. Doç. Dr. Can Azer, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’nden Avukat Özgü Özyiğit, müşavir müdür İsmail Balcı ve Başsavcılık’tan Savcı Engin Atıcı görevlendirildi.

SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ HİMAYESİNDEKİ AİLENİN BULGARİSTAN’A GÖÇÜNE RIZA

Bakanlar Kurulu, Sosyal Hizmetler Dairesi himayesinde bulunan Bulgaristan vatandaşı Meryem Mahmud ve çocukları Güneş ve Deniz’in, Bulgaristan’a göç etmelerine rıza gösteren bir karar aldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, söz konusu kadın ve iki çocuğunun Bulgaristan’a kabul ve refahları için Bulgaristan makamları ve ilgili kurumlarla istişare yapılıp gerekli önlemler alındı. 

Kararda, çocuklarıyla birlikte Bulgaristan’a göç etmek isteyen Meryem Mahmud’un babasıyla da istişare edildiği ve göçün ailenin yararına olacağı belirtildi.

Söz konusu ailenin Girne bölgesindeki bir evde olumsuz koşullarda, zorluklar içinde yaşaması basına yansımıştı.

28-29 TEMMUZ’DAKİ YETERLİK SINAVLARI İÇİN 29 HAZİRAN’A KADAR BAŞVURULABİLECEK

Kamu Hizmeti Komisyonu’nun düzenlediği alt ve üst düzey kamu yeterlik sınavları 28 Temmuz’da; orta düzey ve ortaokul düzeyi yeterlik sınavları ise 29 Temmuz’da yapılacak.

Komisyon’un Resmi Gazete’de yer alan duyurusuna göre,sınavlara katılmak isteyenlerin 29 Haziran’a kadar başvurması gerekiyor.