Havadis'te yer alan habere göre, Yedidalga sakini Ergül Numan’ın evi 7 Mayıs’ta bölgede etkili olan dolu ve sağanaktan zarar gördü.

Numan, köyde kurulan komiteye gerekli belgeleri sunarak zarar ziyanının giderilmesi için başvuruda bulundu.

Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi yetkililerinin evinde yaptığı incelemede evinin damında bulunan amyantların, sıcak soğuk su deposundaki camların kırıldığını tespit ettiğini ifade eden Numan, “görevliler 49 bin 500 TL hasar tespiti yaptı” dedi.

Numan, 7 Mayıs’taki felakette zarar gören diğer iki evin 2 evin Cumhurbaşkanlığı tarafından tamir ettirildiğini öne sürerken, “Benim o parayı ödeyerek evi tamir edecek durumum yoktu. Yetkililerden yardım bekledim” dedi.

Bu kez sağanak vurdu

Ergül Numan, evinin 7 Mayıs’ta gördüğü zararın yetkililer tarafından giderilmesini beklerken, dün yeni bir felaketle yüzleşti. Bölgede bir anda bastıran  (saat 13.00 sıralarında) sağanak nedeniyle evini su bastı. Damdaki amyantlar 7 Mayıs’taki dolu yağışında kırıldığı için yaklaşık 1 saat süren sağanağın evini suyla doldurduğunu kaydeden Numan, tüm ev eşyalarının da zarar gördüğünü söyledi.

Kaymakam vekili durumdan haberdar

Lefke Kaymakam vekili İlhan Muhip’i aradığını ve bu durumu kendisine aktardığını belirten Numan, edindiği bilgide eski Kaymakamın kendi evi için Cumhurbaşkanlığına isim verilmediğinden evinin tamir edilmediğini ve diğer iki evin tamir edildiğini öne sürdü. Numan, kendisine de diğer 2 evin tamiri gibi gerekenin yapılmasını talep etti.

Muhip: Gereken yapılacak

Lefke Kaymakam vekili İlhan Muhip ise kendisinin göreve yeni başladığını, evrakları incelediğinde, Yedidalga köyündeki 3 ev için gerekli yazışmaların yapıldığını, ancak Cumhurbaşkanının köyü ziyaret ettiği zaman 2 ev sahibinin ismi verildiğinden o evlerin tamiratının yapıldığını söyledi.

İlhan Muhip, yaşanan şiddetli sağanak yağmurdan damı hasar gören evin yağmur sularına teslim olduğunu ve ev eşyalarının zarar gördüğünü belirterek, ev sahibi dilekçe verdikten sonra gerekli işlemlerin başlatılacağını söyledi.