Havadis'ten Devrim DEMİR'in haberine göre, Kendinden 11 yaş küçük kız çocuğu ile cinsel ilişkiye girerek 15 yaşındayken hamile bırakan 26 yaşındaki Ömer Berber, çocuğun önceki gün doğum yapması üzerine tutuklandı.

Yapılan sorgulamada 16 yaşındaki kız çocuğu ile Türkiye’den birlikte geldikleri öğrenilen zanlı Berber, dün teminat talebiyle Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan,  zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 10 bin TL nakit teminat yatırması, bir kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması şartları ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Ülkeye 2017 yılında giriş yaptılar

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru İzlem Civisilli, zanlının E.A. isimli genç kız ile 15 yaşındayken Türkiye’de imam nikâhı ile evlendiğini, Mart 2017 tarihinde de KKTC’ye gelerek Gönyeli’de yaşamaya başladıklarını söyledi. Şu anda 16 yaşında olan E.A.’nın önceki sabah Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde doğum yaparak bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini kaydeden polis, konunun bildirilmesi üzerine zanlının 16 yaşından küçük kız ile cinsel ilişkiye girme suçundan tutuklandığını ifade etti. Polis, zanlı aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.