Ahmet İkidereli

Geçtiğimiz günlerde Dikmen’de yaşandığı iddia edilen “Tecavüz” olayının ardından tehdid edildikleri gerekçesiyle Güney Kıbrıs’a geçen İlkay Tosun ve Hasan İşlek Yeni Bakış’a konuştu. Tosun ve İşlek olayda M.T’nin parmağı olduğunu iddia etti.

“Boğaza dertleşmeye gittik”

İlkay Tosun, “Tecavüze” maruz kaldığını iddia eden  S.Ç’ye  iki yıldır annelik yaptığını savunarak, bir anda hiç beklemediği bir olayla karşılaştığını söyledi. Tosun, eski eşi M.T’nin  bu işte parmağı olduğuna adı gibi emin olduğunu savunarak, S.Ç ile olayın yaşandığı iddia edilen gece dertleşmek amacıyla Boğaz Piknik Alanı'na gittiklerini anlattı.

Daha sonra S.Ç’nin  Hasan İşlek’i arayarak oldukları yere davet ettiğini, kısa bir süre sonra ise Hasan İşlek'in bölgeye geldiğini ve Boğaz Piknik Alanı'nda birlikte bira içtiklerini belirtti. Bir süre sonra bölgeden ayrılmaya karar verdiklerinde S.Ç’nin Hasan İşlek’in arabasına bindiğini belirtti. Yola çıktıktan kısa bir süre sonra Hasan İşlek'in kendisini arayarak bir petrol istasyonunda durduklarını belirterek S.Ç’yi buradan alabileceğini söylediğini aktardı. 

“Bütün gece bir şey duymadım”

İlkay Tosun sözlerini şöyle sürdürdü: 

“S.Ç ile birlikte eve gittik. Eve girer girmez kapıyı kapatıp kilitledim. Bana aşağıda koltukta yatacağını söyledi. Vantilatörü açtı ve uzandı. Ben de yukarıda kızımın yanında uyudum. Sabah kalktık yüzü asıktı. Nişanlısı ile tartıştığını söyledi. Nasıl tartıştıklarını söylemedi. Terasa çıktık kahve içip sohbet ettik. Kendisini götürmemi istedi. Ben de kendisini nişanlısının çalıştığı iş yerine bıraktım. Daha sonra kızımın telefonuna nişanlısı A  tarafından mesaj geldi. Hasan İşlek,  S.Ç’ye tecavüz etmiş diye. Aradım telefonlarıma bakmadı. Ben o gece ne ses duydum ne de Hasan'ı gördüm. A’nın messengerından beni biri aradı. Adının H. olduğunu, S.Ç.'nin abisi olduğunu beni öldüreceğini söyledi. Ben de bunun üzerine yaşamımdan endişe ederek Güney Kıbrıs’a geçtim” dedi. İlkay Tosun, başına gelenlerin eski eşi M.T. oyunu olduğunu düşündüğünü, çünkü çocuklarının velayetini almak istediğini söyledi.

“Neden polise değil de M.T’ye gitti”

İlkay Tosun’la birlikte Güney Kıbrıs’a geçen erkek arkadaşı Hasan İşlek ise, S.Ç.’nin kendisini Boğaz Piknik Alanı'na bira içmeye davet ettiğini belirterek, S.Ç.’nin nişanlısı A. ile tartıştıklarını ve bunun ardından da dertleşmek için İlkay Tosun’u aradığını, kendisinin de yanlarına gelmesini istediğini söyledi.

İşlek şunları anlattı: 

“Boğaz Piknik Alanı'nda ikişer bira içtik. Sonra İlkay tuvalete gitti. Yanıma yaklaştı, samimi bir şekilde nişanlısı ile sürekli tartıştıklarını anlattı. Sonrasında İlkay geldiğinde kalktık. Benim arabama bindi. Ben de yolda İlkay’ı aradım ve gelip S.Ç.’yi benzin istasyonundan almasını istedim. Gelip aldı. Bana İlkay’ın evinde kalacağını kendi söyledi. Bir saat bekledim. Sonra İlkay’ın evine gittim. Gittiğimde alttan sadece iç çamaşırı giymiş bir şekilde beni karşıladı. Dışarıda oturduk. Sohbet ettik. Bana nişanlısının kendisini aldattığını ve sürekli tartıştıklarını söyledi ve ağladı. Sonra bana gelip sarıldı. O gece kendi rızasıyla birlikte olduk. Tecavüz falan etmedim. Bu resimleri çektim. Çünkü bana dışarıda sohbet ederken, M.T. ile konuştun mu diye sordu. Neden konuşayım diye sorduğumda ise, M.T.’nin İlkay'la barışmak istediğini söyledi.  Bir buçuk ay önce de M.T.’nin kızı B. babasının bize bir oyun oynayabileceğini ve dikkatli olmamız konusunda beni uyarmıştı. Ben de bunun bir oyun olmaması için fotoğraflarını çektim. Biz insanları bu şekilde tehdit ederek para kazanıyormuşuz diye haberler çıktı. Biz bugüne kadar kimi tehdit etmişiz? Çıksın söylesin. Bu haberler yalandır. Tecavüz edilen insan nasıl olur da sabah kalkar, hiçbir şey söylemeden İlkay ablasıyla kahve içer, sohbet eder, ardından nişanlısına gider ve Hasan bana tecavüz etti der. Daha sonra Polise gitmek yerine neden M.T. gider diye ben soruyorum”