Girne'de bulunan erkek cesedinin ardından önceki gün yine Karpaz’da Ayfilon bölgesinde  bir erkek cesedi daha sahil kenarında bulunmuştu: Bu olayın üzerinden 24 saat geçmeden bu kez de İskele'de Kaplıca bölgesinde bir erkek cesedi daha bulundu.

Dün akşam üzeri Kaplıca’da Tulumba mevkkinde kıyıda vatandaşlar tarafından bulunan cesedin tamamen deforme olduğu belirtildi.

25-30 yaşlarında bir kişiye ait olduğu tahmin edilen cesedin dün saat 16.30 sıralarında vatandaşlar tarafından bulunduğu ve polise haber verildiği ifade edildi.

Ceset üzerinde yapılan dış muayenede darp ve cebir izine rastlanmazken, polis ekiplerinin incelemesi sonucu karaya vuran erkek cesedi Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.Yaklaşık 1 hafta içinde yaşanan 3'üncü benzer olay ile ilgili poşis ekipleri geniş çaplı soruşturma başlattı.

Her 3 cesedin de yüzlerinin tanınmaycak halde olması ve üzerlerinden herhangi bir kimlik ve pasaport çıkmaması nedeni ile kimlik belirlemesi yapılamazken, polis açık denizde bir mülteci gemisinin batmas ihtimali üzerinde duruyor.

Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.